Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Gurmán fest přinese spoustu zážitků, gastronomických i kulturních

Gurmán fest přinese spoustu zážitků, gastronomických i kulturních

05. 05. 2017 - FRÝDEK-MÍSTEK - Představte si špičkové gurmánské zážitky, soutěže pro děti i dospělé či nervy drásající soutěž v pojídání chilli.

Když k tomu připočtete taneční a hudební vystoupení známých osobností, máte výsledek – Gurmán fest. A právě ten vás letos poprvé čeká ve Frýdku-Místku.

Gurmán fest, první frýdecko-místecký festival dobrého jídla, pití a hudby, se bude konat v sobotu 6. května v sadech Bedřicha Smetany. Akci pořádá Kultura FM spolu s Boutique Gurmán. „Těšíme se, že se zde spojí dobré jídlo a příjemná hudba. Otvíráme tímto sezónu venkovních akcí, a zveme malé i velké, pojďte do toho s námi,“ vyzval šéf městské společnosti Kultura FM Jakub Tichý. Jak říká, festival tohoto typu Frýdku-Místku dosud chyběl. „Osobně jsem rád, že jsme spojili síly se sýraři z Boutique Gurmán, každý s tím, co umíme nejlépe. Tedy my se postaráme u kulturní část, oni o tu gurmánskou,“ vysvětlil Jakub Tichý. Pokračoval, že pokud vyjde počasí, můžeme se všichni těšit na opravdu příjemnou událost. Podobně to vidí i majitel společnosti Boutique Gurmán Martin Svačinka. „Uspořádat v našem městě festival dobrého jídla a pití byl vždy náš sen. Celý náš tým tak nyní tvrdě pracuje na tom, aby se přeměnil ve vydařenou akci,“ zdůraznil Martin Svačinka.

Gurmán fest začne v 9 hodin dopoledne. Na pódiu se představí šéfkuchaři místních restaurací, kteří nechají nahlédnout publikum pod své pokličky a prozradí několik svých triků. „Ve stáncích si lidé budou moci dát vynikající občerstvení. Nebude scházet kvalitní víno, místní piva a spousta delikates. Samozřejmě přivezeme i ´trošku´ našich sýrů,“ usmál se Martin Svačinka. Děti čeká řada zábavných soutěží. Otestují si i své kuchařské dovednosti při nakládání sýrů, které si pak budou moci odnést domů. Připravuje se i tolik oblíbené malování na obličej. Dospělí mají možnost přihlásit se do vskutku pikantní soutěže. Tomáš Nový z Třince opět přijede prověřit chuťové buňky frýdecko-místeckých chilli nadšenců se svou vyhlášenou ohnivou show. Mimo to se ujme i role moderátora celého festivalu. „Krom toho, že se lidé dobře nají a napijí, nebude scházet strava pro naše duše. Na pódiu přivítáme taneční skupinu Funky Beat i našeho vynikajícího písničkáře Reného Součka. Po něm vystoupí rockoví experimentátoři Slepí křováci a swingová stálice Šuba Duba Band. Festival zakončí hlavní hvězda akce, špičková reggae-ska kapela s názvem doslova příznačným Fast Food Orchestra. Na jejich vystoupení se opravdu těším,“ prozradil Jakub Tichý.

Gurmán Fest - program

10.00 - Zahájení akce
10.30 - Přivítání
11.00 - Barmanská show
12.00 - Live cooking v podání místních restaurací (Carbon, Tankovna, šéfkuchař Boutique Gurmán Vašek Oboda)
14.00 – Vystoupení tanečníků z Funky Beat
14.30 – Ohnivá soutěž v pojídání chilli
15.15 – Live cooking s Bobrem (Tomáš Braczek), krájení Parmazánu, vaření s lanýži
17.00 - Koncert Reného Součka
18.00 – Koncert Slepých křováků
19.00 – Koncert Šuba Duba Bandu
20.30 – Koncert kapely Fast Food Orchestr
22.00 - Ukončení festivalu a pozvánka na After party


Zdroj: vemena.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz