12. 05. 2017 - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR) vás zve na spoustu zajímavých akcí a soutěží.
Soutěž o titul nejlepšího kuchaře České republiky „KUCHAŘ ROKU 2017/2018“ je vyhlášena!
Soutěž je otevřena pro všechny ženy a muže od 21 let, kteří úspěšně absolvovali učební obor kuchař/kuchařka nebo odbornou gastronomickou školu a aktivně pracují v oboru.
Soutěž se skládá ze dvou kol – korespondenčního a finálového.
První kolo probíhá písemnou formou, druhé kolo potom praktickou ukázkou – příprava kalkulace a pokrmu dle písemné práce z 1.kola.
Soutěžní úkol:
Příprava moderního tříchodového menu, vycházející z tradiční české kuchyně a sezóny
Termín zaslání přihlášek do korespondenčního kola soutěže je 31. 7.
Finále se uskuteční 5.10. jako součást doprovodného programu veletrhu
FOR GASTRO & HOTEL, Výstaviště PVA EXPO Praha – Letňany
Více informací naleznete na webových stránkách: http://www.akc.cz/soutez-266/kuchar-roku-2017-2018
Soutěž Global Chefs Challenge, 6. - 8. 10., veletrh FOR GASTRO & HOTEL, Výstaviště PVA EXPO Praha – Letňany
Následující dny veletrhu budou patřit semifinále mezinárodní soutěže Global Chefs Challenge. Ve třech dnech se zástupci jednotlivých zemí z celé Evropy utkají ve třech soutěžích.
V nejprestižnější seniorské soutěži Global Chefs Challenge, v soutěži mladých kuchařů Hans Bueschkens Young Chefs Challenge a soutěži cukrářů Global Pastry Chefs Challenge.
Slezský bigos na hradě 2017 - 27. 5., Slezskoostravský hrad, Slezská Ostrava
11. ročník mezinárodní kuchařské soutěže ve vaření kotlíkového bigosu.
Soutěž 3-6 členných družstev jak amatérů, tak profesionálních kuchařů o nejchutnější bigos, uvařený v kotlíku na ohni.
Cílem mezinárodní kuchařské soutěže Slezský bigos na hradě je seznámit širokou veřejnost s tradičním slezským pokrmem.
Více informací: http://www.akc.cz/soutez-263/slezsky-bigos-na-hrade-2017
Gastronomické slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové – Litomyšl, 20. - 21. 5.
Již pošesté se sejdou gourmeti, milovníci dobrého jídla a pití s kuchaři, odborníky na moderní gastronomii a výrobci kvalitních potravin na litomyšlských náměstích, aby vzdali hold Magdaleně Dobromile Rettigové, průkopnicí české kuchyně.
Téma ročníku: „Šmorny a knedlíky“
Více informací: http://www.akc.cz/akce-388/gastronomicke-slavnosti-m-d-rettigove-2017
Moravia Food Festival Kroměříž – 26. - 28. 5., areál hotelu Octárna, Kroměříž
7. ročník gastronomického festivalu. Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na tomto festivalu budou mít návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především soutěžní pokrm. Více na http://www.festivaljidla.cz/
Mikulov Gourmet Festival 2017 - 2. - 4. 6., Mikulov
Jídla 8. ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU budou opět vycházet z kuchyně rodu Dietrichsteinů.
Letos budou kuchaři čerpat z období Ferdinanda Josefa – 2. knížete z Dietrichsteina (1636–1698), moravského zemského hejtmana a nejvyššího hofmistra císaře Leopolda I.
Podávaná jídla členy Národního týmu AKC ČR budou vzpomínkou na opulentní barokní hostinu.
Více informací včetně pozvánky naleznete zde: http://www.akc.cz/akce-385/mikulov-gourmet-festival-2017-8-rocnik
Gastronomická slavnost na Zichovci aneb Vzpomínka na mistra kuchaře Ladislava Nodla – 3. 6., Zichovec
Severočeská pobočka AKC ČR ve spolupráci s Rodinným pivovarem Zichovec Vás srdečně zve na další ročník této vzpomínkové akce. Těšit se můžete na výborné jídlo, pivo, Starou gardu AKC ČR, soutěž pro amatéry i profesionály v přípravě kuřecí rolády. Přihlášky do soutěže a více informací http://www.akc.cz/akce-370/gastronomicka-slavnost-na-zichovci-aneb-vzpominka-na-mistra-kuchare-ladislava-nodla
Zdroj: AKC ČR
Foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.