31. 05. 2017 - Sashimi je jedním z nejoblíbenějších druhů sushi.
Asi chápeme proč. Jde prostě o kousky syrových (případně mírně tepelně upravených) ryb a mořských plodů všech možných druhů. Nejčastěji se používá tuňák, losos, makrela, sépie, chobotnice, ale můžete se setkat i s velrybím masem. Proti jeho použití ale brojí ochránci přírody zvlášť v USA, takže jde spíš o raritu. Sashimi je obvyklý první chod při formálním japonském jídle.
Sashimi: na co si dát pozor
Sashimi se musí zásadně nabírat a vkládat do úst pouze pomocí jídelních hůlek. Pozor si dávejte také na čerstvost ryb a mořských plodů, které na sashimi použijete. Stejně důležité je jejich zpracování.
Více ZDE
Zdroj: www.milujusushi.cz
Foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.