Štamgast & Gurmán

Česnekový chléb na grilu podle kuchařské knihy Weber

Česnekový chléb na grilu podle kuchařské knihy Weber

01. 06. 2017 - Příloha je nedílnou a důležitou součástí, která na pořádném grilování nesmí chybět.

Česnekový chléb na grilu je skvělou volbou, kterou lze vylepšit i jinými bylinkami nebo např. parmazánem. Recept je vhodný pro cca 6-8 osob.


Suroviny na česnekový chléb:

125 g změklého másla
1 lžíce protlačeného česneku/nebo podle chuti
1/2 lžičky hrubé mořské soli
1/2 lžičky mleté papriky
1 veka z bílé mouky
1 lžíce nasekané čerstvé petržele na ozdobu

Postup:

1. Gril si rozpalte na střední žár – 175 -230 stupňů.
2. Suroviny, tj. máslo a bylinky si pečlivě rozmíchetjte v míse.
3. Veky rozpulte a na ně namažte ochucené máslo.
4. Kartáčem si očistěte grilovací rošt. Plátky veky položte nad přímý střední žár a při otevřeném poklopu grilujte 1 -2  minutky.
5. Poté sundejte z grilu a nakrájejte na cca 5 cm silné kousky.
6. Před podáváním posypte petrželí.

Více ZDE

Zdroj: www.milujusteak.cz
Foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz