05. 06. 2017 - ZICHOVEC - Představitelé České barmanské asociace a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky v sobotu 3. 6. 2017 podepsali memorandum o vzájemném porozumění a spolupráci.
Akt se uskutečnil v rámci programu akce „Gastronomická slavnost na Zichovci aneb Vzpomínka na Mistra kuchaře Ladislava Nodla“ v areálu Zichoveckého pivovaru.
Účelem memoranda je nastavit parametry spolupráce těchto profesních asociací a následně společně prosazovat kroky vedoucí k řešení problematiky oboru gastronomie a hotelnictví v České republice.
Výsledkem součinnosti má mimo jiné být zvyšování úrovně gastronomie v České republice, její propagace v tuzemsku i zahraničí, podpora růstu cestovního ruchu prostřednictvím propagace tradičních regionálních specialit či pořádání společných akcí.
„Asociaci kuchařů a cukrářů ČR znám již dlouho jako profesionální uskupení lidí s výbornými výsledky své činnosti, a i díky tomu se těším na spolupráci. Pro různé organizace je v obecné rovině prospěšné spojovat se v kompaktní celky tak, aby získaly silnější mandát k prosazování svých tezí a myšlenek,“ prohlásil k připravované spolupráci prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.
„Memorandum je vyústěním našeho stávajícího vztahu, který tímto prohloubíme. Práci České barmanské asociace dlouhodobě sleduji a těší mě, že se nyní na jednom pomyslném stole skloubí dobré jídlo a pití,“ uvedl prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec.
Zdroj: Michael Lapčík, Česká barmanská asociace
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.