Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mlékárenský výrobek 2017

Mlékárenský výrobek 2017

06. 06. 2017 - Výsledky soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2017“ byly vyhlášeny 23. května na společensko-odborné akci „Oslava mléka“ v překrásném prostředí Tereziánského sálu Břevnovského kláštera v Praze.

Patnáctého ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku“ se zúčastnilo 18 tuzemských výrobců, kteří do hodnocení přihlásili celkem 52 výrobků. Výrobky byly hodnoceny celkem v 8 kategoriích: tekuté mléčné výrobky včetně zakysaných, jogurty, zakysaný výrobek Skyr, přírodní sýry čerstvé, přírodní sýry zrající, tavené sýry, mléčné dezerty, speciality a v rámci soutěže byly vyhlášeny rovněž „Novinky roku 2017“ v mléčné a v sýrové řadě a zástupci novinářů předali ještě „Cenu médií“.

Hodnocení za účasti 23 nezávislých porotců proběhlo 20. dubna na Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Při hodnocení se posuzovala nejenom celková kvalita přihlášených soutěžních vzorků, ale také obchodní rozšířenost na trhu, marketingové aktivity směřované na podporu prodeje a rovněž správnost označování výrobků dle platné potravinové legislativy. U novinek hodnotily komise stupeň produktové, procesní a obalové inovace, zaměření na specifickou cílovou skupinu, „nové“ výživové parametry, atraktivitu pro spotřebitele a také případný přínos pro životní prostředí.

Absolutním vítězem v letošní soutěži se stal sýrový snack Cri Cri Gran Moravia, který zvítězil také v kategorii mléčných Specialit a v kategorii Novinek roku v sýrové řadě obsadil 3. místo. Novinkou roku v sýrové řadě se stal přírodní sýr italského typu Furfante.

Zdroj: Ondřej Hampl, ACCEDO Czech Republic a Slovakia Communications s.r.o.
Rekakčně upraveno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz