Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Bubnování, cyklistické akce i Café Calma na Východní Moravě

Bubnování, cyklistické akce i Café Calma na Východní Moravě

05. 06. 2017 - VÝCHODNÍ MORAVA – První červnové dny jsou na Východní Moravě bohaté na akce. Hudební, pro děti a rodiny, poučné.

Ve středu 7. černa se bude v Kroměříži bubnovat. V rámci Percussion Show se od 17:00 představí na nádvoří radnice žáci ZUŠ Kroměříž, ZUŠ Holešov a další hosté. Po jejich vystoupení bude následovat koncert mladé, ale talentované poprockové skupiny Minami. Vstup je zdarma.

Ve čtvrtek 8. června se v 17:00 uskuteční v Rybárnách v Uherském Hradišti setkání k výročí povodní. Připraveno bude posezení na hřišti u táboráku. Špekáčky s sebou, nápoje jsou zajištěny.

Na náměstí Míru ve Zlíně přijede ve čtvrtek slavný velocipedista Josef Zimovčák se svou charitativní cyklotour Na kole dětem. Program se uskuteční od 15:00 do 19:00 a nabídne například Představení pro děti, vystoupení malých tanečníků a sportovních klubů, pracovní dílničky, slavobrána, roztleskávačky, Spolek historických bicyklů a cyklistů v dobových kostýmech, stánek Českého červeného kříže a mnohem více. Více na www.zivy-zlin.cz.

V pátek 9. června se na náměstí Míru ve Zlíně pojede cyklomaraton Vydržíš co primátor! Program nabídne i lanové centrum, jízdu v motorových autíčkách, cyklo překážky pro malé cyklisty, dětský tenisový kurt, orientační běh, opičí dráha, prolézání tunelu atd. Samotný cyklomaraton na schwinn cycling kolech odstartuje v 17:30.

V pátek 9. června bude patřit oblíbené Noci kostelů. Ve Zlínském kraji bude možno navštívit 85 církevních objektů, řada z nich patří z historického hlediska k unikátům. Návštěvníky čeká řada zajímavých akcí, mnohde i možnost nahlédnout do míst, kam není běžně přístup veřejnosti povolen. Více o akci na www.nockostelu.cz

Valašské Meziříčí se v pátek připojí k festivalu muzejních nocí. Program na nádvoří zámku Žerotínů bude možné zdarma navštívit od 19:00 do 23:00. Více na www.vychodni-morava.cz/akce/120676/.

V sobotu 10. června ožije Velké náměstí v Kroměříži Vybarveným během, tedy běháním doprovázeným salvami práškových barev. Začátek je v 9:30. Startovné vyjde na 250 Kč.

Do Velkých Karlovic se vydejte 10. června na 13. ročník vytrvalostního závodu horských kol. Obec zde pořádá oblíbený Pepimaraton. Prezentace závodníků v pátek odpoledne, start pak v sobotu od 8 hodin. Více na http://www.vychodni-morava.cz/akce/120320

Kroměříž se v sobotu 10. a v neděli 11. června připojí k Víkendu otevřených zahrad. Během dvou dnů si návštěvníci mohou zdarma vychutnat speciální komentované prohlídky, dětské hrátky, výtvarné aktivity a další akce. Kompletní program na www.nczk.cz. Otevřená bude i zahrada v Buchlovicích na Uherskohradišťsku. Komentované prohlídky začnou po oba dny v 11:00 a 14:00.

Valašské Meziříčí zve o víkendu na Grill párty. Uskuteční se v areálu fotbalového stadionu. Vstupné je 50 Kč, více na www.vychodni-morava.cz/akce/120691/.

V neděli 11. června bude možné se zúčastnit na Lázeňském náměstí v Luhačovicích akce Café Calma. Historický minifestival dobré kávy s ukázkami, ochutnávkou a doprovodným prodejem, vše ve stylu lázeňské elegance, se uskuteční od 14:00 do 16:00.

Nabídku dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.


Zdroj: PhDr. Dana Daňová,  Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz