Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejlepším výčepním jižní Moravy je Vít Školl. V srpnu zabojuje o titul Master Bartender v národním finále v Plzni

Nejlepším výčepním jižní Moravy je Vít Školl. V srpnu zabojuje o titul Master Bartender v národním finále v Plzni

19. 06. 2017 - BRNO - Nejlepší výčepní z jižní Moravy se setkali v brněnské restauraci Plzeňský dvůr, aby ukázali, že mají na postup do celorepublikového finále soutěže PilsnerUrquell Master Bartender 2017.

Mezi 26 soutěžícími bylo letos hned 8 zástupkyň něžného pohlaví, které tak dokazují, že řemeslo výčepního a znalosti historie a výroby světoznámého ležáku nejsou jen doménou mužů. Odborná porota vybrala tři nejšikovnější soutěžící v čele s Vítem Škollem z restaurace TheErin´s Flag. Ten se stal absolutním vítězem brněnského kola a společně s dalšími postupujícími zabojuje o vítězství v celonárodním finále 16. a 17. srpna v Plzni.

Vít Školl je vítězem jihomoravského kola 12. ročníku soutěže o nejlepšího výčepního plzeňského piva. V brněnské restauraci Plzeňský dvůr totiž prokázal nejen veškeré technologické znalosti týkající se piva, ale i charisma a osobnost, které nesmí žádnému výčepnímu chybět. Společně s ním do národního finále v Plzni postupuje Miroslav Táborský z brněnské restaurace Padowetz, který se umístil na druhé příčce a bronzová Tereza Petřvalská z olomoucké M trojky. Vysoká úroveň znalostí a dovedností všech soutěžících opět potvrdila stoupající prestiž soutěže.

„Miluju plzeňské pivo a chtěl jsem se stát součástí jedinečné rodiny Pilsner Urquell, proto jsem se přihlásil. Již teď je to pro mě obrovský zážitek a těším se do Plzně na finále. Neusínám na vavřínech a pokračuji v přípravách, protože úroveň všech finalistů bude určitě vysoká,“svěřil se sympatický vítěz se svými prvními dojmy po soutěži.

Postupující do plzeňského finále

Vít Školl, TheErin´s Flag, Brno
Miroslav Táborský, Padowetz, Brno
Tereza Petřvalská, M trojka, Olomouc

Celonárodní finále se uskuteční 16. a 17. srpna v Plzni. Václav Berka obchodní sládek Plzeňského Prazdroje prozrazuje, co získá nejlepší výčepní plzeňského ležáku. „Tím největším oceněním pro nového Mastera Bartendera je samozřejmě prestiž, kterou vítězství přinese jemu a “jeho“ restauraci. Jako symbol toho, že hosté u něj dostanou ten nejlepší pivní servis od skutečného profesionála a plzeňské pivo ve špičkové kvalitě, dostane vítěz památeční trofej.Tradičně také ty nejlepší čeká cesta po evropských provozovnách, které čepují PilsnerUrquell, první zlaté pivo na světě.“

Zdroj: Vladimír Jurina, tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz