Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ať už z plastu či ze skla, dózy jsou výborným pomocníkem v kuchyni i na cestách

Ať už z plastu či ze skla, dózy jsou výborným pomocníkem v kuchyni i na cestách

23. 06. 2017 - Potravinové dózy táhnou. Je opravdu jen málo domácností, které alespoň jednu krabičku nevlastní.

A není se čemu divit. Dózy jsou efektivním pomocníkem, který usnadňuje skladování a zároveň zachová chuť a aroma potravin.

Kvalitní dózy umožňují uchovávat jakékoli jídlo bez rizika napadení bakteriemi a plísněmi, udržují ho déle čerstvé, čímž se zamezuje plýtvání potravinami.

Vstoupíte-li do obchodu s domácími potřebami, je téměř stoprocentní šance, že narazíte na plastové či jiné krabičky na potraviny. Hrát si můžete s jejich tvary, barvami, velikostmi i materiálem. Nejčastěji jde sice o plast, ale nejste-li jeho příznivci, nezoufejte. Dnes jsou na výběr například i skleněné modely, které mohou díky svému provedení tvořit i krásný dekorativní prvek.

V plastových i skleněných formách jsou zhotoveny dózy Clip&Close od značky Tefal. Plastové verze těchto nádob jsou 100% vodotěsné, hygienické a nezávadné. Vynikají svým unikátním těsněním z pevného materiálu, které je navíc nerozdělitelně spojené s víkem, což zamezuje usazování nečistot a vlhkosti a následné tvorbě bakterií a pronikání zápachu. Uskladněné potraviny si tak zachovávají daleko déle svou čerstvost. Nádoby jsou odolné proti mrazu, zároveň se dají použít v mikrovlnné troubě. Lehce se udržují, protože jsou omyvatelné v myčce.

Skleněné verze Clip&Close Glass jsou vyrobeny z borosilikátového skla, které je mnohem kvalitnější než běžné temperované. Nádoby jsou díky tomu odolné vysokým teplotám a dají se použít v troubě při teplotě až do 420oC. Ani umístění v ledničce či mrazáku jim nedělá problém, zaručují 100% nepropustnost a vodotěsnost. Dalším benefitem je jejich vzhled, nádoby se dají využít přímo pro servírování na stůl.

Pro oba typy nádob platí výjimečně dlouhá záruka 30 let a vyrobeny jsou v Německu.

Zdroj: Martin Šemík, Allmedia4U s.r.o.
Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz