04. 07. 2017 - Nejlepší výčepní ze Středních Čech se setkali v Poděbradech v restauraci Náš Hostinec, aby ukázali, že mají na postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.
Z 36 soutěžících vybrala odborná porota tři nejšikovnější v čele s Janem Dvořákem. Ten se stal absolutním vítězem středočeského kola a společně s dalšími postupujícími zabojuje o vítězství v celonárodním finále 16. a 17. srpna v Plzni, kde se vítězové regionálních kol utkají v dovednostech řemesla výčepního a znalostech historie a výroby světoznámého ležáku.
Jan Dvořák z restaurace Maybe je vítězem středočeského kola 12. ročníku soutěže o nejlepšího výčepního plzeňského piva. V Poděbradech totiž prokázal nejen veškeré technologické znalosti týkající se čepování a servírování piva, ale i charisma a osobnost, které nesmí žádnému výčepnímu chybět. Společně s ním do národního finále v Plzni postupuje Tomáš Marčiš z pražského Lokálu U Bílé Kuželky, který se umístil na druhé příčce a trojlístek nejlepších výčepních doplňuje bronzový Anton Slavik z restaurace Zelená Žába.
„Soutěže jsem se neúčastnil poprvé. Pokaždé jsem se připravoval na znalostní testy, teď se všechny ty hodiny zúročily a dostaly mě do finále. A myslím si, že u poroty jsem zabodoval i díky dlouholeté praxi za výčepem,“ komentuje Jan Dvořák své vítězství v silné konkurenci výčepních.
Postupující do plzeňského finále:
Jan Dvořák, Maybe, Pardubice
Tomáš Marčiš, Lokál U Bílé Kuželky, Praha
Anton Slavik, Zelená Žába, Pardubice
Celonárodní finále se uskuteční 16. a 17. srpna v Plzni. Václav Berka obchodní sládek Plzeňského Prazdroje prozrazuje, co získá nejlepší výčepní plzeňského ležáku. „Tím největším oceněním pro nového Mastera Bartendera je samozřejmě prestiž, kterou vítězství přinese jemu a “jeho“ restauraci. Jako symbol toho, že hosté u něj dostanou ten nejlepší pivní servis od skutečného profesionála a plzeňské pivo ve špičkové kvalitě, dostane vítěz památeční trofej. Tradičně také ty nejlepší čeká cesta po evropských provozovnách, které čepují Pilsner Urquell, první zlaté pivo na světě, které dalo jméno celé jedné pivní kategorii -Pils.“
Zdroj: Vladimír Jurina, tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.