Štamgast & Gurmán

Flambovaný ananas ke steakům

Flambovaný ananas ke steakům

10. 07. 2017 - Velká otázka: jaká sladká tečka se hodí ke steaku? Chce to něco lehčího, zároveň to nesmí přebít chuť steaku…

Jako ideální se jeví sladkokyselé ovoce. Řešením je flambovaný ananas: lehký a přitom chutný dezert, který se naprosto perfektně hodí ke steakům. Ananas podporuje trávení a proto se díky němu budete cítit po steakových hodech příjemně.


Flambovaný ananas

INGREDIENCE

1 ananas
1/2 svazku máty (lze použít i bazalku)
2 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
100 ml alkoholu s obsahem vyšším než 40%

POSTUP

Z ananasu odkrojte vrchní a spodní část a pomocí nože ho oloupejte.
Zbavte se tvrdého středu a nakrájejte ananas na plátky.
Rozehřejte pánev a na ní nechte pomalu zkaramelizovat cukr. Až se začne rozpouštět, přidejte máslo a dobře míchejte.
Do karamelu vyskládejte ananas a zahřívejte, dokud lehce nezměkne.
Na závěr přilijte alkohol, zapalte a nechte postupně vyhořet. Hotový dezert doplňte nasekanou mátou.



Zdroj: www.milujusteak.cz
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz