Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

O den delší a s novým maskotem. Mikulovské pivobraní připravuje svůj 7. ročník

O den delší a s novým maskotem. Mikulovské pivobraní připravuje svůj 7. ročník

17. 07. 2017 - MIKULOV – Dvojnásobnou porci zábavy si letos užijí návštěvníci Mikulovského pivobraní v areálu tamního amfiteátru.


MIKULOV – Dvojnásobnou porci zábavy si letos užijí návštěvníci Mikulovského pivobraní v areálu tamního amfiteátru. K již tradiční sobotě se letos přidá už páteční odpoledne věnované degustacím a ochutnávkám v doprovodu menšího rockového koncertu. Sobota pak bude tradičně ve znamení zábavy pro celou rodinu, kulinářských specialit šéfkuchaře Marcela Ihnačáka a chybět nebudou ani tradiční rockové koncerty. Hlavními hvězdami budou letos slovenští matadoři Horkýže Slíže a IneKafe. Letošní ročník pivních slavností připadá na 11. a 12. srpna.

Pomyslným srdcem celého festivalu bude bohatý pivní jarmark, kde budou moci návštěvníci v typických mikulovských „dvoutinkách“ ochutnat několik desítek druhů pivních speciálů. „Na jižní Moravě je nejvíce pivovarů z celé republiky a naší filozofií je, že i střední a menší domácí pivovary, které nemají možnosti expandovat na celorepublikový trh, mají právo prezentovat se široké veřejnosti. A právě k tomu je náš jarmark ideální příležitostí,“ tvrdí ředitelka Pivobraní Veronika Žuravlova.

03503-501.jpg

Právě pivu bude věnováno páteční odpoledne i celý večer, a to v podobě tematických soutěží o největší pivní břicho nebo slev na pivní speciály či pro pivobraní už tak typické „dvoutinky“. „Díky našim památečním krýglům o objemu dvě deci budou moci návštěvníci ochutnat mnohem více druhů piva. Chybět samozřejmě nebude ani množství stánků s občerstvením patřícím k pivu, tedy různé grilované maso, smažené speciality a dobroty od místních kuchařů,“ představuje nabídku hlavní organizátorka. České popo-rockové kapely pak zajistí, že se budou návštěvníci u ochutnávání piva bavit i poslechem a tancem od 16 až do 00 hodin.

Sobotní program začne už v pravé poledne a návštěvníci Mikulovského pivobraní budou moci procházet několika zónami. V zóně atrakcí se pobaví děti i dospělí na stanovištích, které bude spojovat téma stavební, dopravní a zemědělské stroje. Duchem mladí si budou moci vyzkoušet slalom na minitraktůrcích, bagrovat s opravdovým stavebním strojem nebo si vyzkoušet různé modely osobních automobilů.

Chybět nebudou v případě příznivého počasí ani vodní atrakce a pěnová párty hasičů, dětská zóna pak samozřejmě zabaví nejmenší „pivaře“ malováním na tělo a obličej, soutěžemi nebo bublinovou show. Zraky všech pak udiví silácká show Železného Zekona nebo komentovaná kulinářská show známého šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na téma gril a pivo.

A pak už bude následovat zlatý hřeb večera. Po dobře známých rockerech z kapel Rybičky 48 a Arakainu rozproudí davy diváků v amfiteátru Horkýže Slíže, IneKafe a celý večer zakončí metaloví Dymytry a stylový půlnoční ohňostroj.

Novinkou bude i nový maskot festivalu, jehož originální ztvárnění představili organizátoři na už v březnu. Samotní fanoušci pak v hlasování zvolili na sociální síti i jméno. S velkým přehledem zvítězilo jméno Pivoš. „Chceme, aby byl nový maskot v životní velikosti i jakýmsi průvodcem akcí přímo v areálu amfiteátru,“ dodala Žuravlova.

Její pořadatelský tým myslí i na návštěvníky z jiných regionů či cizích zemí. Přímo v areálu amfiteátru vznikne i oplocené stanové městečko, kde budou moci přespolní přespat.

Dvoudenní permanentku na Mikulovské pivobraní 2017 si můžete zakoupit v online předprodeji za 290 Kč, na místě už budou lístky o sto korun dražší. Dvoudenní vstup na jarmark bez sobotních koncertů vyjde jen na 140 Kč.

Více informací najdete také na webových stránkách festivalu www.mikulovskepivobrani.cz.


Zdroj: Veronika Žuravlova

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz