19. 07. 2017 - Své 25. narozeniny oslavila na festivalu Bioslavnosti společnost PROBIO, první a největší výrobce biopotravin v České republice.
Areál před budovou firmy zaplnilo v sobotu 15. července 3 500 zájemců o zdravé potraviny.
Představitelé firmy popřáli k jubileu slavnostním přípitkem se slovy, co pro ně bio znamená. „Ekologické zemědělství vnímám podobně jako celostní medicínu. Je potřeba ho pochopit se všemi komplexními dopady a souvislostmi,“ řekl Ing. Martin Hutař zakladatel a spolumajitel společnosti. „Ekologické zemědělství je pro mě něčím zcela přirozeným a normálním. Pro současný stav naší krajiny ho považuji dnes i do budoucna za nutnost,“ sdělil Ing. Karel Matěj zakladatel a spolumajitel společnosti.
Popřát k výročí přijel i ministr zemědělství Marian Jurečka. Podle jeho slov má ekologické zemědělství a biopotraviny velký potenciál. „Děkuji jak majitelům, tak celému kolektivu PROBIO, protože díky jejich nadšení se za 25 let podařil velký kus práce a osvěty. Přeji, ať jim jejich zápal pro věc vydrží a přispějí k tomu, že spotřeba biopotravin bude v ČR stále více v oblibě,“ sdělil Marian Jurečka.
Během celého dne firma návštěvníkům nabízela širokou škálu prvotřídních pokrmů v kvalitě bio, zájem byl o vegetariánská jídla i speciality z bio jehněčího. Mezi nápoji nechybělo bio víno či špaldové bio pivo. „Novinkou letošních Bioslavnosti je směs Pohankové palačinky cibulkové z řady Biolinie. Bezlepkové palačinky z pohanky patří obecně k našim nejoblíbenějším produktům a nyní je přinášíme i ve slané variantě,“ prozradila Ing. Barbora Hernychová z marketingového oddělení PROBIO.
Program Bioslavností již tradičně doplnila hudební scéna, kdy v podvečer zazněla rocková klasika Vladimír Mišík s kapelou ETC. Největším hudebním překvapením dne byla rock-reggae kapela TING.
Další ročník BIOSLAVNOSTÍ se koná v sobotu 14. července 2018.
Více ZDE.
Zdroj: www.bio-info.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.