Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Foodparade bude plný novinek, které vás budou bavit!

Foodparade bude plný novinek, které vás budou bavit!

21. 07. 2017 - PRAHA - V zahradách Trojského zámku v Praze koná již 7. ročník festivalu jídla a pití Foodparade.

Otevřeno je 26.-27. srpna 2017, v sobotu od 10:00 do 21:00 a v neděli od 20:00 do 20:00.

Adresa: Trojský zámek, U Trojského zámku 4/1, Praha 7, Trója

 

Na festivalu ochutnáte degustační menu špičkových restaurací, bister i některých pop-up projektů. Těšit se můžete třeba na olomouckou restaurací Entrée v podání skvělého šéfkuchaře Přemka Forejta, finediningové bistro Bistrøt inspirované skandinávskou gastronomickou vlnou, nově otevřenou fusion rybí a steakovou restauraci Satuy, belgickou brasserii Bruxx, asijské Siddharta café, poctivou českou kuchyni v podání šéfkuchaře Jana Pípala z Vinohradského parlamentu, gurmánskou francouzskou restauraci Le Terroir, Etnosvět a další. K jídlu si můžete vychutnat skleničku vína od lokálních českých vinařů, ochutnat jeden z pivních speciálů Krušovic nebo třeba skvělý gin&tonic, který budou míchat barmani z Gin&Tonic clubu. Chybět nebude ani oblíbený Aperol bar a kávu na festivalu zajistí pop-up Vnitroblock. Pro ty nejnáročnější bude letos na festivalu Forbidden taste zóna. Tedy zážitek, který na jiném festivalu rozhodně nenajdete.

03513-520.jpg

A protože Foodparade je víc, než jen food festival, můžete kromě ochutnávání vyzkoušet také širokou nabídku doprovodného programu. Připraveny jsou skvělé zóny s celodenním programem a limitovaným počtem účastníků. Rádi fotíte jídlo? Zkuste třeba Nikon školu food fotky a foodstylingu. Nebo se zapište do Grill akademie Weber a staňte se mistrem v grilování. V cooking show zóně Whirlpool můžete nahlédnout pod ruce špičkovým kuchařům. Šéfkuchař Jiří Štift představí chody asijské restaurace Sia, která se na podzim otevírá ve Šporkovském paláci, a to hned vedle budoucí cukrářské továrny cukrářského mistra Lukáše Skály. Ten předvede na Foodparade přípravu tradičních českých zákusků v moderní úpravě. Představí se i Kamila Rundusová, která uvaří thajské kari a naučí vás připravovat domácí kari pastu.

Pro odpočinek jsou vyhrazeny chill-out zóny a piknikové louky. Deky vám na místě zapůjčíme, nebo si můžete přinést vlastní. Velké překvapení chystáme také pro děti, za kterými letos přijede dvoupodlažní autobus z hračkářství Hamley`s. Nově můžete letos navštívit také Citroën zónu a dát si v ní skvělé francouzské šnečí speciality, nebo vyzkoušet zábavné simulátory jízd a RC autodráhu v jejich aktivační zóně.

03513-521.jpg

Zdroj: Eva Králová, Project manager, Foodparade

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz