Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cestovní pojištění

Cestovní pojištění

25. 07. 2017 - O letních prázdninách spousta lidí vyráží ať už za odpočinkem k moři, nebo za aktivní dovolenou na horách. Přísloví, že nebezpečí nechodí po horách, ale po lidech, zná téměř každý.

Je třeba si uvědomit, že možnost újmy nehrozí jen při aktivní dovolené, ale i v relativním bezpečí písečné pláže. Možnou újmou totiž nemusí být jen úraz, ale například i ztráta zavazadla. Abyste předešli možným výlohám za tyto újmy, je třeba si sjednat cestovní pojištění.

Mezi základní součásti cestovního pojištění patří úhrada léčebných výloh v případě úrazu či onemocnění a dále odpovědnost za způsobenou škodu třetím osobám, a to v případě, že nezpůsobíte újmu sobě, ale jiné osobě. K tomuto základu obvykle pojišťovny nabízí další složky pojištění a počet takových dalších služeb pak rozhoduje o výši ceny za pojištění. Mezi další takové složky například patří pojištění storna zájezdu, zrušení a zpoždění letu, ztráta a zpoždění zavazadla, pojištění sportovní činnosti, škoda na sportovním vybavení, pojištění majetku a jiné.

O tom, do jaké výše bude plnění hradit pojišťovna, a do jaké Vy, rozhoduje limit pojistného plnění. V zásadě je nastaven tak, aby pokryl většinu pojistných rizik. Je třeba si ale uvědomit, že v zahraničí může být zdravotní péče velmi drahá, a proto není radno limit podcenit. Pokud je tento limit překročen, hradíte si zbytek ošetření sami.

Nezbytnou součástí pojistné smlouvy jsou obchodní podmínky. Ty si vždy řádně přečtěte, jelikož se v nich mohou objevit výjimky, kdy se v určitých případech pojišťovna vyvazuje z plnění, a uzavřením smlouvy s tímto souhlasíte. Pokud jsou Vám v pojistné smlouvě a obchodních podmínkách nejasné nějaké okolnosti, neváhejte se zprostředkovatele před podpisem zeptat, případně se neváhejte obrátit na poradny Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z.s. Cestovní pojištění může být sjednáno na dobu pobytu, ale také lze uzavřít takové pojištění na celý rok. To se vyplatí zejména těm, kteří tráví hodně času v zahraničí.

Vycestovat bez cestovního pojištění je značně rizikové, proto velmi doporučujeme před každou cestou do zahraničí (byť třeba jen na několik dnů) pojištění sjednat. Mimo pobočku pojišťovny lze pojištění uzavřít i on-line a nezabere Vám to víc jak pár minut.



Zdroj: www.asociace-sos.cz
Lucie Kučerová, Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z.s.
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz