Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Druhy sushi: Inari sushi

Druhy sushi: Inari sushi

26. 07. 2017 - Charakteristickým znakem sushi pokrmů je mořská řasa, do níž se balí veškeré ingredience. U Inari sushi jí však budete hledat marně.

Sushi v tofu pytlíčku

Rozdíl mezi klasickými druhy sushi a Inari sushi je na první pohled viditelný. Zatímco běžné sushi je charakteristické mořskou řasou, do níž je rýže zabalena, rýže u Inari sushi se plní do smažených „pytlíčků“ z tofu.

Inari sushi je v Japonsku považováno spíše za skromnější druh pokrmu. V častých případech je totiž tofu kapsa plněna pouze samotnou rýží vařenou se sushi octem, tento druh sushi se ovšem dá vylepšit mnoha skvělými nápady. Pro přípravu Inari sushi je například doporučováno smíchat rýží se špetkou sezamového semínka, ostrou a pikantní chuť propůjčí sushi také nakládaný zázvor.

Úprava tohoto jídla může být rozmanitá. Pytlíček z tofu lze uzavřít a objevení náplně tak zcela ponechat na strávnicích. Další variantou je nechat tofu pytlík z jedné strany otevřený tak, aby byla rýže viditelná. Při této variantě se doporučuje okraje tofu pytlíků založit dovnitř, aby byl dojem z pokrmu ucelený a estetický. Dozdobení je pak plně v rukou fantazie kuchaře. Skvěle se bude hodit například plátek okurky, zelené fazolky či kaviár z lososa.

Chcete recept?

I když je Inari sushi původem spíše jídlo chudých, podává se dnes v nejluxusnějších japonských restauracích a udělat si ho můžete jednoduše i doma – recept najdete zde.

Zdroj: www.milujusushi.cz
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz