Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012 vyhrála Eliška Marková

Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012 vyhrála Eliška Marková

3. 4. 2012 - PRAHA - V sobotu 31. března se konal 11. ročník Mistrovství ČR v otevírání ústřic na Staroměstském náměstí, jehož vítězkou se stala jediná žena mezi patnácti soutěžícími profesionály, Eliška Marková z restaurace Ambiente Brasiliero.

Na otevření 30 ústřic typu Belon potřebovala 3 minuty a 17 sekund. Na druhém místě skončil Václav Frič z restaurace Na pekárně v Čakovičkách, mimochodem držitel aktuálního české rekordu, který má hodnotu 3,1 minuty. Třetí se umístil Tomáš Hladík z restaurace U Gurmána. Eliška Marková bude v září reprezentovat Českou republiku na světovém šampionátu v irském Galway.

Organizátorem soutěže je Pražský kulinářský institut a partnerem soutěže je společnost Makro Cash & Carry ČR, která je zároveň dodavatelem ústřic pro soutěž. Na pět set správně otevřených ústřic putovalo mezi diváky na ochutnávku.

Výkony soutěžících při otevírání ústřic hodnotil pan Bernard Schaut, Key Account Manager Fish MAKRO. Hodnotila se úprava, čistota pracoviště a rychlost otevření.

Moderátorem mistrovství byl Jan Rosák.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz