28. 07. 2017 - Pěkně se ty čtyři dny v Dolních Vítkovicích vybarvily. 15. ročník multižánrového festivalu Colours of Ostrava byl mimořádně nabitý.
Program obsahoval přes 350 položek - koncerty, diskuze, filmy, divadla, workshopy…
Začal netradičně ve středu a končil v sobotu nad ránem. Chytrý tah pořadatelů dal návštěvníkům šanci, aby si před cestou do práce odpočinuli.
Dovolená v Ostravě je v těchto dnech populárnější než dovolená v Chorvatsku. Můžete sem totiž vzít děti, užít si festival s partnerem, s partou nebo třeba single. Vyžití si najdete vždy.
Stánky s dobrým a kvalitním jídlem, to je dnes již standart. Na Colours se našly vyprošťovací langoše a klobásy, ale větší fronty stály u stánků, které nabízely něco opravdu nestandardního, zdravého a tak trochu hipsterského. Takže pastrami, vegetariánské burgery a třeba také veganské zmrzliny a smoothie.
Spokojeni byli i shopaholici. Ve velké míře se tu prezentovali ručně dělané šperky, oblečení s nápadem, z přírodních materiálů a na každém rohu byl vidět lapač snů nebo turecké kalhoty.
Hlavním důvodem, proč se ale letos vydalo do Ostravy několik desítek tisíc lidí, je něco jiného – nespoutaná zábava, nové věci, nové pití, nové party, nové zážitky…
Bary se proto předhánějí v programu, nevšednosti a originalitě. Jedním z nich byla Becher zóna. Propojení tradičního bylinného likéru s kvalitním jídlem, moderním streetovým uměním a koktejlovým barem, to bylo pro stále náročnější osazenstvo festivalu to pravé bylinkové.
Text a foto: Michal Včeliš
Redakčně kráceno
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.