Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZNOJEMSKÝ FESTIVAL BURČÁKFEST 2017

ZNOJEMSKÝ FESTIVAL BURČÁKFEST 2017

25. 9. 2017 - Tradiční každoroční Znojemský festival Burčákfest letos proběhne na konci zářijových dní, tedy 29. - 30. 9. 2017 v historických prostorách areálu Louckého kláštera.

Festival probíhá ve spolupráci znojemské agentury GATO production a firmy Znovín, které návštěvníkům dokážou snoubit výbornou chuť kvalitního burčáku, vína a gastronomických specialit. Novou tvář letos dostane i tradiční výroba Šlapaného vína, která bude v doprovodu bluesové legendy a jeho skupiny Charlie Slavík Revue.

03559-4.jpg

Letošní rok přinese spousty novinek. Návštěvníci se mohou těšit například na zábavný vinařský program nazvaný „VÍNOHRANÍ“, které je pod záštitou firmy NAVAJN. Šikovní sommelieři z firmy NAVAJN provedou návštěvníky několika stanovišti.

Vyzkoušet si budete moci například plnění koštýře, poznávání vzorků Znovínských vín v rámci slepé degustace a další.

Novinek nás čeká ještě více. Nezapomínáme ani na milovníky kávy. Firma Gato production s.r.o. rozšířila své dosavadní služby a kromě přípravy gastronomických specialit v rámci cateringů přišla i s kávovým cateringem GATO coffee, který nabídne výběrovou kávu připravenou v pestré nabídce kávových nápojů.

Tak jako každý rok si pro Vás firma Znovín připravila kromě 3 druhů burčáku i ochutnávku vybraných Znovínských vín jako jsou odrůdy Tramín červený, Ryzlink rýnský, Sauvignon, nově pak i ochutnávka pinotů a další. Na Burčákfestu se objeví i mistr světa Znovínské Rulandské bílé 2016 Lacerta viridis, které se stalo šampionem ve Francouzském Štrasburku.

Ke kvalitnímu vínu patří i bohatá nabídka gastronomických specialit, které Vám budou nabídnuty v zastoupení firmy Gato production. Těšit se můžete na otevřený gril. Nebudou chybět rybí speciality, sýry a tradičně prase na rožni.

03559-c522b32b3b7e23b67788768168053efc_230_150.jpg

Z programu hudebních scén návštěvníky přivítá Jarda a Son a pátečním večerem provede Olga Lounová a hudební kapela Stone. Ve štukových sálech se můžete těšit na cimbálovou muziku Antonína Stehlíka. V rámci sobotního programu se návštěvníci mohou těšit na vystoupení např. známého znojemského hudebníka Luďka Minky, který zahraje své autorské písně v doprovodu klavíristy Zdeňka Matuščina a hráče na cajon Martina Vajčnera. S vínem je nepochybně svázaná i cimbálová muzika. V rámci Burčákfestu vystoupí cimbálová muzika DONAVA a cimbálová muzika Antonína Stehlíka. Můžete se těšit také na jednu z nejúspěšnějších evropských revivalových skupin The Beatles Revival Band z Kladna.


Veškeré aktuální informace jsou editovány pravidelně na Facebookových  stránkách Burčákfest, Instagramu @burcakfestznojmo nebo na webových stránkách www.burcakfest.cz .

Zdroj: Ľuba Peterková, Znojemské LISTY

Foto: www.burcakfest.cz


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz