Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

PŘÍBĚHY MORAVSKÝCH VINAŘŮ

PŘÍBĚHY MORAVSKÝCH VINAŘŮ

14. 8. 2017 - Okem prestižního fotografa putovní výstava ukáže krásu staletého řemesla.

Představit veřejnosti po celé Moravě i Čechách zajímavá rodinná vinařství s příběhem, dát nahlédnout do zákulisí výroby vína, poodhalit perličky z osobního života vinařů a hlavně přiblížit krásu jednoho z nejvýraznějších jihomoravských tradičních řemesel, která vesnice od moravského Slovácka, Podluží až po Znojemsko provázejí po staletí. To je hlavní motto autorské výstavy fotografií prestižního brněnského fotografa Jiřího Salika Slámy.

Projekt, jehož ambicí je oslovit jen v průběhu letních měsíců s tématem příběhů moravských vinařů desetitisíce lidí, odstartoval symbolicky v červnu na mezinárodní vinařské konferenci na zámku ve Slavkově u Brna. Odtud se v polovině července vydal na jednu z nejnavštěvovanějších památek jižní Moravy – zámek v Kroměříži, kde bude do 30. září součástí prohlídkové okruhu. Pro velký zájem ze strany vystavovatelských institucí se uskuteční navíc do konce září paralelně stejná výstava také na turisticky atraktivním zámku v Buchlovicích.

„Jde o dlouhodobý projekt, v rámci něhož mapujeme a marketingově propagujeme zajímavá, především menší rodinná vinařství z jednotlivých vinařských regionů celé jižní Moravy. Řada z nich totiž nabízí naprosto výjimečná vína, oceněná často medailemi na mezinárodních soutěžích. Přesto ale většinou nemáte šanci se s nimi potkat, pokud se nevypravíte přímo za nimi na jih Moravy,“ vysvětluje filozofii projektu Jan Winkler z firmy Vinarte, která je hlavním partnerem akce. Organizátory putovní výstavy s názvem Příběhy moravských vinařů tak napadlo propojit marketing s uměním a zpříjemnit letní turistickou sezónu hned na několika atraktivních památkách.

„Řekli jsme si, že by bylo fajn tyhle zajímavé chlapíky v gumákách představit veřejnosti nejen jako lidi, kteří umí vyrobit skvělá vína, ale i s jejich inspirativními životními a podnikatelskými příběhy, se zákulisím vinařství, jaké naši zákazníci nemají možnost poznat a přinést jim kousek tohoto krásného řemesla ve formě umě- leckého zážitku. To vše na úžasných fotografiích Jiřího Salika Slámy, držitele Czech Press Photo. Jeho fotografie mají totiž neopakovatelnou atmosféru, umí skvěle vystihnout kouzlo okamžiku. Ty nejlepší z nich chceme proto během příš- tích dvou let představit veřejnosti po celé zemi,“ přiblížil Winkler.

 

! VÍCE V NOVÉM ČÍSLE ŠASOPISU !

 

foto: www.vinarte.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz