25. 8. 2017 - Unikátní památkový interiér, koktejlové menu oslavující rozmanitost Prahy, videomappingová show na stěnách, klavírní doprovod, interesantní kolekce vín včetně 50 druhů Champagne, paštikové pralinky…
To vše svým hostům nabízí nový pražský bar Crazy Daisy, který na konci července zahájil zkušební provoz. Najdete ho ve spodní části Václavského náměstí v suterénu Paláce Astra, zřejmě první funkcionalistické stavby v Praze.
Koncept podniku, který má ambici zařadit se mezi špičku svého oboru v České republice, spočívá ve vytvoření moderního baru 21. století v architektonicky cenných prostorách někdejšího prvorepublikového kabaretu. Památkově chráněný interiér zdobí původní pseudo-rokoková štuková výzdoba berlínského architekta Paula Sydowa.
„Při přestavbě prostor z původního tanečního klubu na náš bar jsme byli památkovou legislativou velmi omezeni. Schválení podléhaly barvy, materiály i celkové ztvárnění konceptu. Prostřídali se u nás úředníci z neuvěřitelně dlouhého seznamu institucí,“ poukázal tvůrce konceptu Achim Šipl na některá úskalí práce s chráněnou architektonickou památkou.
Stěny navíc zdobí na provedení náročná a nákladná technologie videomappingu naprogramovaná speciálně pro Crazy Daisy. Ta se projevuje buď statickými efekty dotvářejícími permanentní dekor, nebo čas od času komplexní videoshow. Při ní se na stěny promítají například jedoucí tramvaj nebo průlet vesmírem.
Koktejlové menu má podobu mapy Prahy a sestává z 13 originálních drinků, které jsou inspirovány známými pražskými místy. Třeba koktejl Kolbenka obsahuje mezcal, rebarboru a domácí cordial z paprik, rajčat a rozmarýnu. Sklenice kromě drinku obsahuje i kouř, výsledný chuťový profil tedy perfektně evokuje kdysi dobře fungující industriální areál.
Kromě tvorby drinků barmani za pultem zvládají spoustu dalších činnosti. Efektní je výroba sekaného ledu z velkých kvádrů, což je v České republice téměř nepoužívaná technika. Pro Crazy Daisy je charakteristické používání domácích ingrediencí od sirupů přes infuzované vermuty až po cukrovou vatu.
Bar má otevřeno denně od 19 do 2 hodin. Prozatím ve zkušebním provozu, oficiální otevírací párty je plánována na pátek 15. září.
Zdroj: Michael Lapčík, PR manažer
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.