Štamgast & Gurmán

DRUHÝ GARDEN FOOD FESTIVAL

DRUHÝ GARDEN FOOD FESTIVAL

31. 8. 2017 - Více než šedesát restaurací, vinařů, minipivovarů i tradičních pivních značek nebo prodejců prémiových destilátů a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů Vse připravuje na druhý ročník Garden Food Festivalu ve Zlíně.

Spolu s nimi se do parku k zámku opět chystají renomovaní šéfkuchaři v čele se „šéfem“ Zdeňkem Pohlreichem, michelinským Radkem Kašpárkem, držitelem titulu Zlatý kuchař Janem Punčochářem, foodblogerkou Kamilou Kamu Rundusovou a cukrářkou Ivetou Fabešovou. Přehlídka dobrého jídla a pití se uskuteční o víkendu 2. a 3. září. Po letošním třetím ročníku v Olomouci a premiéře v ostravském areálu Dolních Vítkovic budou mít možnost i milovníci dobrého jídla na Zlínsku opět ochutnat vybrané lahůdky nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.

03602-_DSC4955.jpg

A na ochutnávku jakých pokrmů se mohou návštěvníci těšit? „Po letošních zkušenostech z Ostravy a Olomouce víme, že lidé ochutnávají delikatesy, které odpovídají aktuálním gastronomickým trendům. U návštěvníků vedou například hamburgery v různých variantách, trhaná masa, ale třeba také pštrosí speciality. Ale bude toho samozřejmě mnohem víc,“ ujišťuje za organizátory Pavel Vysloužil a dodává: „Klademe důraz na podporu regionu, a to nejen restaurací a kuchařů, ale taky místních výrobců a farmářů. Proto ještě více posilujeme regionální sekci. Bohatě tak budou zastoupeni místní pekaři, cukráři, uzenáři, farmáři, mlékaři, pivovarníci, likérníci, medaři nebo kořenáři.“

03602-IMG_4123.jpg

Prezentaci restaurací a regionálních značek stejně jako v loňském roce doplní atraktivní kuchařská show na pódiu, kterou návštěvníky provede moderátor Radiožurnálu Petr Král. „Hlavní hvězdou festivalu je opět Zdeněk Pohlreich, který se v neděli objeví na scéně hned třikrát. Při práci ale mohou diváci sledovat i další výrazné osobnosti gastronomické scény. V sobotu na festivalu přivítáme tři kuchařské osobnosti, michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka, foodblogerku a specialistku na asijskou kuchyni Kamilu Kamu Rundusovou a respektovanou cukrářku Ivetu Fabešovou. Chybět nebude ani hvězda české gastronomie Jan Punčochář a herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, ale také řada místních kuchařů,“ jmenoval některé účinkující Vysloužil. Po oba festivalové dny se na pódiu odehraje i další zajímavá podívaná včetně porcování obřích ryb, hmyzí a papričkové nebo medové show a dalších kulinárních prezentací. I tentokrát se ve Zlíně ohlédnou pořadatelé do baťovské historie. „Společně s Baťovým institutem 14|15 a Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně pátráme v archivech po některém ze svatebních menu Baťovy rodiny a opět lidem připomeneme také to, jak se vařilo za Baťů v závodní jídelně slavné zlínské továrny,“ uvádí Pavel Vysloužil.

03602-IMG_4178.jpg

V areálu, který opět promění sad Svobody k nepoznání, se bude platit alternativní měnou – grešlemi (1 grešle = 25 Kč). Grešle si návštěvníci mohou zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) jsou již nyní v předprodeji v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

 

!!VÍCE V NOVÉM ČÍSLE ČASOPISU!!

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz