Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ VÁS POZVE DO HISTORICKÉ KRČMY

ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ VÁS POZVE DO HISTORICKÉ KRČMY

11. 9. 2017 - Znojemské historické vinobraní, které se letos bude konat o třetím zářijovém víkendu, tedy 15.–17. 9., přinese novinku v podobě Historické krčmy situované do areálu nádvoří znojemského hradu

 

 

 

 

Ta se tak stane již šestou historickou scénou z celkových třinácti, na kterých bude pro návštěvníky vinobraní připraven poutavý program.

03625-zhv_DSC_0720.jpg

 

Historická krčma vznikne ve spolupráci s pražským Muzeem gastronomie, nabídne až šedesát míst. Její hosty pobaví i ochotníci z Kočovného divadla Ad hoc představující tanečnice či šermíře, kteří svým vystoupením dodají na dobové atmosféře, podobné té, jež předvádějí v Uličce chudiny. „Připraveny budou pokrmy poplatné receptům z doby Jana Lucemburského, té bude navíc přizpůsoben i styl stolování. Naším přáním je, aby si hosté Historické krčmy po všech stránkách vychutnali středověký gastronomický zážitek. A na rozloučenou si například jako suvenýr odnesli dřevěnou lžíci s logem vinobraní, kterou si tu budou moci zakoupit,“ přibližuje ideu krčmy František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, pořadatele Znojemského historického vinobraní. Historická krčma tak bude sousedit s klidovou zónou, jednou z osvědčených novinek z loňského ročníku.

03625-zhv_IMG_4963_zverejni_zverejni.jpg

Návštěvníci Znojemského historického vinobraní se znovu mohou těšit na rytířské turnaje, Uličku chudiny, netradiční ochutnávku Víno všemi smysly nebo středověkou hudbu v ulicích, která je po skončení programu po oba večery vyprovodí na cestu domů. Z programu hudebních scén na Masarykově a Horním náměstí namátkou uveďme jména jako Bohouš Josef a Burma Jones, Yo Yo Band, Mňága a Žďorp, Vašo Patejdl, Rybičky 48, Ewa Farna či Vojtěch Dyk & B-SIDE BAND. Na alternativní scéně Na Káře zahrají Švihadlo, Mucha nebo Boris Carloff. Zůstanou zachovány i dvě ryze vinařské scény – rozlehlá a populární s vinaři VOC Znojmo u rotundy sv. Kateřiny a menší komornější na Vinném trhu.

03625-zhv_DSC_4138.jpg

MÁZHAUZY A VINAŘSTVÍ Mázhauzy – uzavřená nádvoří středověkých domů a renesančních paláců – jsou nedílnou součástí vinobraní. V době jeho konání fungují jako vinárny či šenky a jejich návštěvníkům nabízí především víno a burčák, mnohdy i vlastní hudební program. Vinobraní je jedinečnou příležitostí, jak tyto prostory, veřejnosti přes rok obvykle nepřístupné, navštívit. Mázhauzy se tak během vinobraní stávají oblíbeným a vyhledávaným místem k posezení a zábavě. V pátek pro vás budou otevřeny od 14.00, v sobotu pak od 10.00. Slavnostní ceremoniál otevírání mázhauzů proběhne v pátek od 15.15 a v sobotu od 10.00, kdy z tribuny na Masarykově náměstí vyjdou královští konšelé ve dvou průvodech a jednotlivé mázhauzy navštíví.


!!VÍCE V NOVÉM ČÍSLE ČASOPISU!!

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz