Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ DOPADLO NA VÝBORNOU. LÁKÁ ZA KAŽDÉHO POČASÍ.

ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ DOPADLO NA VÝBORNOU. LÁKÁ ZA KAŽDÉHO POČASÍ.

19. 9. 2017 - Vinobraní ve Znojmě potvrzuje svoji vedoucí pozici v oslavách svátku vína a burčáku. Podle předběžných propočtů ho i přes nepřízeň počasí navštívilo na 84 000 hostů, a to ze všech koutů republiky. Nechyběla ani bohatá zahraniční účast.

„Znojemské historické vinobraní opět dokázalo, že je největší a nejlepší reklamou našeho vinařského města. Je až neuvěřitelné, že ačkoliv si s námi počasí hrálo více než v minulých letech, přišlo si podle prvních odhadů vinobraní užít podobné množství lidí jako vloni. Plno bylo nejen na všech scénách, ale i v mázhauzech, které praskaly ve švech,“ uvádí starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. Čísla však ještě nejsou konečná, sčítání stále probíhá, přesné počty budou známy v následujících dnech, ale už teď můžeme očekávat, že pro pořadatele budou příznivá.

 

03641-vyber_006.jpg

 

„To, co nás velice těší, je bohatá zahraniční účast. Na vinobraní zavítali návštěvníci z Rakouska, Itálie, Francie, Maďarska či Slovenska. Jen Slováků dorazilo minimálně na 3 tisíce. To potvrzuje čím dál více rostoucí zájem o vinobraní i ve světě,“ neskrývá své nadšení František Koudela, ředitel pořádající Znojemské Besedy. „Na zvýšeném zájmu a povědomí nejen o našich akcích, ale celkově o našem městě a regionu má svůj podíl i cílená propagace cestovního ruchu, s kterou jsme se v letošním roce zaměřili právě na Slovensko,“ dodává Koudela.

 

Za vysokou návštěvností bezesporu stojí dlouhodobě nastavený koncept vinobraní s důrazem na jeho historický ráz, doplněný o bohatý multižánrový program, který se každým rokem snaží přinést něco nového. Tou největší novinkou letos byla Středověká krčma, kde se servírovaly pokrmy z doby Jana Lucemburského, té bylo přizpůsobeno i stolování a program. Navštívilo ji na 3 000 hostů.

03641-vyber_057.jpg

Samozřejmostí je pestrá nabídka kvalitních vín a burčáku. Ty jste si mohli vychutnat jen tak na ulici nebo v jednom z tradičních mázhauzů, kterých jste ve městě našli na čtyři desítky a které svým dílem dělají Znojemské historické vinobraní opravdu výjimečným.

 

Hladký průběh vinobraní je i vizitkou dobře odvedená práce všech, kteří se na jeho přípravách podíleli. „Organizátorům vinobraní proto patří velký dík. Na prvním místě musím pochválit tým Znojemské Besedy v čele s jejím ředitelem Františkem Koudelou, který si určitě zažil i horké chvilky, ale vše zvládl s noblesou a bravurou. Dále bych chtěl poděkovat panu režiséru Václavu Beranovi za velkolepý průvod. Poděkování patří i stovkám účinkujících v průvodu i na jednotlivých hudebních či divadelních scénách stejně jako desítkám techniků a zvukařů, kteří jejich vystoupení zajišťovali. Velký dík patří pochopitelně i všem lidem z městského úřadu a příspěvkových organizací, kteří se na organizaci největšího svátku vína také podíleli. V neposlední řadě děkuji pracovníkům úklidové služby, díky kterým je Znojmo druhý den opět čisté a krásné,“ shrnuje starosta Gabrhel.

03641-vyber_007.jpg

 

34. ročník Znojemského historického vinobraní pořádalo město Znojmo a Znojemská Beseda za podpory Jihomoravského kraje a Vinařského fondu České republiky a pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

 

Příští rok se vinobraní ve Znojmě koná ve dnech 14. – 16. září 2018. Více informací na www.znojemskevinobrani.cz.

 

Znojemské historické vinobraní, které se letos konalo od 15. do 17. září, je největším svátkem vína v České republice. Třídenní multižánrový program probíhal na celkem třinácti scénách a nabídl nejen unikátní průvod krále Jana Lucemburského, ale také mimořádně kvalitní hudební program. Tentokrát vystoupily hudební hvězdy, jako jsou Vojta Dyk a B-Side Band, Vašo Patejdl, BSP, Michal Hrůza, Ewa Farna, Rybičky 48, Švihadlo či Circus Brothers a další.

 

Zdroj: Jaroslav Chaloupecký, marketing

Foto: Zdeněk Dvořák

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz