Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NOVÝ SHOWROOM TECHNOLOGICKÉ SPOLEČNOSTI GASTRO MACH JE SPÍŠ KULINÁŘSKOU LABORATOŘÍ

NOVÝ SHOWROOM TECHNOLOGICKÉ SPOLEČNOSTI GASTRO MACH JE SPÍŠ KULINÁŘSKOU LABORATOŘÍ

20. 9. 2017 - I závodní kuchyně mohou mít designový šmrnc. Dokazuje to společnost Gastro Mach patřící mezi největší české a slovenské dodavatele vybavení do gastronomických provozů. 21. září otevře v Jeseníku showroom prezentující nejen varné technologie nejvýznamnějších světových výrobců.

Půjde o vůbec nejkomplexnější předváděcí prostor s podobnou nabídkou v republice. Patronát nad otevřením prostoru přijal michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek z pražského restaurantu Field. Při otevření se pak v akci předvede Ondřej Slanina.

Showroom, který svým uspořádáním připomíná spíše kulinářskou laboratoř či akademii, je vybaven několika desítkami kuchyňský strojů a zařízení od více než deseti výrobců ze Švédska, Finska, Německa, Holandska nebo Itálie. „Gastro Mach se dlouhodobě zaměřuje na skandinávské výrobce. Jsou mezi provozovateli pohostinských objektů oblíbené díky jednoduchost a účelnosti, nejnižším provozním nákladům i šetrností k životnímu prostředí,“ říká jednatel Jan Mach. V showroomu budou k vidění technologie pro inteligentní přípravu jídel, stroje na přípravu těstovin a pizzy, ale také mycí centrum na sklo nebo nové funkční designové materiály.

03646-R_Kasparek2.jpg

 

„Je pro nás důležité ukázat vybavení, jež nabízíme. Chceme se ale vyhnout suchému skladišti lapačů prachu. Proto jsme postavili stylovou kuchyňskou laboratoř, kde mohou klienti najít nejen potřebné informace, ale také tu správnou technologii, která zprostředkuje jejich zákazníkům opravdový kulinářský zážitek,” popisuje koncept Jan Mach. V kulinární laboratoři chtějí majitelé uvést do praxe pojem cirkulární ekonomie, jak popisuje Jan Mach na konkrétním příkladu: „Příprava jídla je uzavřený proces. Vezmu bramboru, oškrabu ji, umyji, nakrájím, a uvařím. Přidám k ní mléko, máslo, vyšlehám a přeměním ji na bramborovou kaši. Tu pak mohu také zchladit, transportovat, regenerovat, servírovat a sníst. Nakonec musím  z nádobí odstranit zbytky, talíře umýt a odpad zredukovat a nakonec třeba přeměnit na prášek použitelný na restauračním trávníku jako umělé hnojivo.“

03646-Gastromach_showroom_01.jpg

Slavnostní otevření showroomu se rozhodl podpořit a zaštítit michelinský kuchař Radek Kašpárek z Field, který je dlouhodobým ambasadorem společnosti Gastro Mach. Přímo na místě se o občerstvení postarají šéfkuchaři Tomáš Avrat a Petr Náhlík, kteří budou hostům servírovat maso ze skotu z jesenických pastvin v certifikované bio kvalitě, které v laboratoři již 30 dnů zraje. Představí se také Ondřej Slanina známý z pořadu Kluci v akci. Své umění představí také Tomáš Havranke a jeho cateringový tým Almiro Hospitality. Společnost dorazí se svým luxusním food truckem, znalci označovaným jako „jachta na kolečkách“.

 

Zdroj: Eva Samšuková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz