22. 9. 2017 - Společnost Segafredo Zanetti CR přichází na trh s novou BIO kávou Segafredo Organic s certifikátem biokvality. Splnění přísných podmínek ekologického pěstování dokládá evropské logo pro označování biopotravin. Novinka je určena pro profesionální gastroprovozy a její balení obsahuje 1000 gramů zrnkové kávy.
BIO káva Segafredo Organic, směs zrn Arabiky a Robusty, je pěstována a sklízena v té nejvyšší bio kvalitě v Mexiku, Peru a Ugandě. Delší, intenzivnější pražení a přesný poměr kávových zrn jí dodává jemnou vyváženou chuť s nádechem čokolády a sladkého karamelu, perfektní cremu a bohaté aroma. „Kromě nabídky fairtradové kávy Segafredo reaguje i na poptávku zákazníků po bio produktech a představuje novou kávu Segafredo Organic s evropským logem pro označení biopotravin určenou gastroprovozům. V nabídce bio kávy doplňuje Segafredo Organic značku TIKTAK, která má oba certifikáty – Fairtrade i bio,“ říká Ing. Petra Knapová, marketing manager Segafredo Zanetti CR.
Pro kavárny a restaurace přináší nová BIO káva Segafredo Organic kromě výhod renomované značky kvalitní kávy Segafredo Zanetti také špičkovou kvalitu z trvale udržitelné ekologické produkce kávy. Jejich zákazníci si tak mohou vychutnat šálek kávy s pocitem, že její vypěstování nepoškodilo životní prostředí.
Dodržováním podmínek ekologického zemědělství podle kontrolní organizace předchází společnost Segafredo Zanetti poškozování přírody intenzivním pěstováním kávy. Ekologické zemědělství nepoužívá žádné syntetické prostředky na ochranu rostlin ani snadno rozpustná minerální hnojiva.
Zdroj: Blanka Bajtlerová, tisková zpráva
Ilustrační foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.