27. 9. 2017 - Sluníčko už nemá zdaleka takovou sílu, ale i v největší zimě se nemusíme vzdávat svých oblíbených míchaných drinků. Dost už bylo svařáků a grogů – teď přichází na řadu hřejivá čtyřka z Vizovic. Ovocné destiláty R. JELÍNEK si přímo říkají o to se stát součástí nápoje, který vás zahřeje na těle i na duši.
Nejprve všechny nealkoholické složky kromě čaje společně ohřejeme. Do hrnečku vložíme čajový sáček, nalijeme Bohemia Honey a poté dolijeme horkým nealko základem. Ozdobit můžeme skořicí a sušeným ovocem.
TIP! Vyzkoušejte kombinaci s Vizovickým švestkovým čajem.
Do hrnečku nalijeme hruškový džus, zalijeme horkou vodou, přidáme lžičku medu a kousky kompotované hrušky. Na závěr doplníme hruškovicí R. JELÍNEK.
TIP! Nahraďte med rakytníkovým sirupem.
Do hrnečku nalijeme jablečný džus, zalijeme ho horkou vodou, přidáme lžičku medu a přilijeme Bohemia Honey R. JELÍNEK. Na závěr ozdobíme sušenými jablky a skořicí.
TIP! Pro ještě větší vánoční atmosféru přidejte do jablečného džusu hřebíček a skořici.
Do hrnečku dáme sušené švestky, zalijeme je černým čajem a nápoj vylepšíme přidáním slivovice R. JELÍNEK. Na závěr dosladíme medem dle chuti a můžeme dozdobit sušeným ovocem.
TIP! Skvělou alternativou je také slivovice R. JELÍNEK svařená spolu s brusinkovým, višňovým nebo borůvkovým džusem.
Zdroj: Michaela Vaníčková, www.rjelinek.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.