27. 9. 2017 - Plzeňský Prazdroj povede od dnešního dne Grant Liversage. Společnost patří pod jednotku ABEL (Asahi Breweries Europe Ltd), která vznikla po akvizici pěti středoevropských pivovarů japonskou pivovarnickou společností ASAHI.
Grant Liversage do své nové funkce přináší dlouholeté zkušenosti z vrcholového managementu a financí.
Novému generálnímu řediteli Grantovi Liversageovi je 50 let a pochází z Jižní Afriky. Vystudoval University of Natal v Jihoafrické republice.
V roce 1997 začal pracovat pro jihoafrickou pivovarnickou společnost South African Breweries (později SABMiller) na pozici finančního ředitele pro Svazijsko. Přes různé pozice finančního managementu se vypracoval na výkonného ředitele ghanské pobočky společnosti (Accra Brewery Limited). Později řídil Cervejas de Mozambique a v roce 2013 SABMiller India. Do Jižní Afriky se vrátil na konci roku 2014, kde donedávna působil na pozici finančního ředitele jihoafrických podniků SABMiller.
„Česká republika se může pyšnit dlouhou a bohatou pivovarnickou tradicí. Lidé, kteří se sem přistěhují z jiných zemí, se v této oblasti mohou jen učit. Proto sem přicházím s pokorou a těším se, že se o pivu a výjimečné místní pivní kultuře dozvím ještě více. Zároveň věřím, že zde mohu zúročit své obchodní zkušenosti, neboť mým úkolem bude řídit zdejší skvělý tým tak, aby společnost nadále prosperovala a ještě více lidí v celém světě dostalo šanci ochutnat Pilsner Urquell i naše další úspěšné značky. Cesta k tomu cíli vede podle mého skrze univerzální hodnoty týmové práce a osobní zodpovědnosti,“ říká generální ředitel společnosti Plzeňský Prazdroj a Pivovary Topvar, Grant Liversage.
Grant Liversage po dobu své kariéry žil a pracoval ve více zemích počínaje jeho rodnou Jižní Afrikou, přes Hong Kong, Svazijsko, Zambii, Ghanu, Mosambik a Indii. Je ženatý a má dvě děti.
Zdroj: Jitka Němečková, tisková mluvčí, tisková zpráva z 21. 9. 2017, www.prazdroj.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.