Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kam vyrazit s dětmi?

Kam vyrazit s dětmi?

17. 4. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Parádní konec nadcházejícího týdne čeká na Východní Moravě na děti, jejich rodiče i prarodiče. V nabídce je celá řada akcí, určených přímo pro ně.

V pátek 20. dubna se bude v známé zlínské netradiční kavárně Slunečnice vítat jaro, všechny děti, rodiče, prarodiče a jejich přátele čeká Karneval s Patem a Matem. Akce se známými „šikuly“ začne od 15 hodin. Součástí bohatého programu je Karneval, během kterého Pat a Mat vyhlásí nejzajímavější masku, vystoupení pro děti i jejich rodiče v podání Marušky Vaněčkové, výtvarné dílny DDM Astra Zlín, divadlo Pata a Mata a spousta soutěží o ceny. Vstupné pro děti je 50 korun, pro dospělé 80 korun, děti klubové členství Slunečnice mají vstup zdarma. Více informací na www.slunecnice.us.

Pro malé a mladé je určená i Dětská golfová akademie, kterou každou sobotu po dobu trvání golfové sezony pořádá Golf Club Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Malým golfistům je vyčleněn pravidelný čas v sobotu od 14:00 do 15:30 hodin. „Zváni jsou dívky a chlapci ve věku od šesti do 15 let, samozřejmě se ale mohou zapojit i jejich rodiče. Do základů golfu je zasvětí náš zkušený trenér. Lekce se odehrávají ve vnitřních prostorách Golf Clubu Horal vedle hlavní budovy hotelu Horal. Golfové vybavení je zajištěno, stačí pouze přijít ve sportovním oděvu a obuvi,“ uvedl prezident Golf Clubu Horal Leo Bača. Lekce pro jedno dítě stojí 100 korun.
Výlet za golfem mohou rodiče s dětmi spojit i s dalšími aktivitami v Resortu Valachy - koupáním ve vyhřívaných bazénech Wellness Horal se slanou vodou nebo třeba „jen“ vycházkou do přírody či vyjížďkou po cyklostezce Bečva, která začíná pár set metrů pod Horalem. Na terase hotelu Horal se také každý víkend koná grilování. Více na www.golfclubhoral.cz, www.valachy.cz.

Hned několik akcí pro malé i velké připravilo na sobotu Středisko volného času TYMY v Holešově. V 10 hodin odstartuje turnaj ve stolním tenise, přihlásit se do něj lze do čtvrtka 19. dubna, startovné je symbolických 10 korun. Ve 14 hodin bude možné vyrazit na Jarní cyklovýlet, sraz účastníků je u TYMY ve Všetulích. Přihlásit se lze do pátku 20. dubna, potřebná bude cyklistická přilba, trasa bude dlouhá 5 až deset kilometrů. Lákavá je určitě i Velká rodinná kuličkiáda v zámecké zahradě v Holešově. „Zveme na ni kluky i holky a také jejich rodiče, kuličky si vezměte s sebou,“ vzkázala Jarmila Vaclachová, ředitelka SVČ TYMY. Startovné je 10 korun pro tým, samotný hráč zaplatí polovinu. Další informace na www.tymycentrum.cz.

Výbornou zprávou pro rodiče s dětmi a dětské školní kolektivy je zavedení tzv. dětského okruhu při prohlídce oblíbeného hradu Buchlova. Okruh obsahuje 22 zastavení a z výkladu průvodce jsou vypuštěny téměř všechny letopočty a další pro děti nezajímavá data, o to více uslyší informací o životě na hradě samotném a o legendách, které se k hradu vážou. Školený průvodce navíc děti provází v historickém kostýmu. Děti k prohlídce dostanou malé pastelky a k nim brožurku S pastelkami po hradě Buchlově, do které si mohou zážitky z prohlídky hradu nakreslit. www.hrad-buchlov.cz

Další nabídku akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz