Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pivovar Uherský Brod mění název, logo i etikety

Pivovar Uherský Brod mění název, logo i etikety

19. 4. 2012 - UHERSKÝ BROD - Jediný průmyslový pivovar ve Zlínském kraji se vrací k původnímu názvu. Od 1. dubna 2012 nese jméno podle města, ve kterém se nachází, Pivovar Uherský Brod. V souvislosti se změnou názvu začal používat nové logo a změna čeká také vzhled lahvového piva.

„Historicky nesl pivovar název Uherský Brod – například ››Pivovar a sladovna Uherský Brod, František Janáček a syn‹‹, ››Uhersko-brodský pivovar a sladovna‹‹ a podobně. Odkaz na místo původu z názvu vymizel až v 90. letech,“ uvedl Lukančo Trifončovski, sládek pivovaru.

Novému logu dominuje nápis Uherský Brod, který je umístěn na červeném pozadí, doplněný rokem 1894, kdy byl pivovar založen. Styl nápisu vychází z typografie a výtvarného jazyka období založení pivovaru. V horní části loga je umístěn jednoocasý lev, vycházející z městského znaku, doplněný o atribut chuti pivního moku – sklenici piva. Logo dotváří ječmen a chmelové hlávky, tradiční atributy pivovarnictví, umístěné v dolní části.

Láhvové pivo v novém

V souvislosti se změnou názvu a loga pivovar mění také vzhled lahvového piva. V průběhu měsíce dubna již do obchodů začaly proudit přepravky s novým logem, výrazná změna čeká také etikety. „Nad obměnou etiket jsme uvažovali delší dobu. Když jsme na podzim uváděli na trh pivo Perun v lahvích, již jsme si uměli představit, že etikety ostatních piv by se mohly nést ve stejném duchu. A reakce spotřebitelů nás v tom utvrdily,“ sdělil Tibor Nechala, obchodní ředitel pivovaru.
Nové etikety pomohou vizuálně sjednotit celé výrobkové portfolio, zároveň ale budou jednotlivé varianty mezi sebou dobře rozeznatelné. Nadále budou komunikovat stupňovitost jednotlivých piv. Zároveň budou jasně deklarovat místo původu Uherský Brod.

Od tohoto týdne se nové etikety lepí na nejprodávanější pivo – jedenáctku Patriot, od května se nových etiket dočkají také všechny ostatní značky. A to včetně výčepního piva Dukát. Ležák Extra ponese nově název Premium, který tradičně odpovídá kategorii 12% piv. Výroba výčepního piva Olšavan byla s ohledem na jeho velmi nízké prodeje ukončena. Novou tvář piv z Uherského Brodu konzumentům v květnu představí reklamní kampaň na billboardech.

Pivovarské slavnosti
Tradiční Pivovarské slavnosti se uskuteční 3. a 4. srpna 2012. Návštěvníci si budou moci prohlédnout pivovar a připraven pro ně bude zajímavý kulturní program v čele s kapelami Horkýže Slíže, Rybičky 48 a Segment.
Ostatní
Kromě Pivovarských slavností se pivovar v Uherském Brodě spolupodílí na přípravě dalších kulturních akcí:
 21. 4. Den země 2012 – Staré Město u Uherského Hradiště
 26. 4. Chris Norman & band – Zlín
 15. - 17. 6. Zlínský pivní festival
 16. - 19. 8. Mezinárodní BALONY.EU festival Buchlov 2012
 a mnoha dalších

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz