Autor receptu
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II
Recept pro vás uvařila
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II
(na fotografii vlevo)
Postup
Z kvasnic, 1 dcl vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Zaděláme těsto, vypracujeme bochánek a necháme jej vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílů. Ze čtyř dílů vyválíme pláty, které postupně klademe na plech. První plát potřeme makovou náplní, přikryjeme dalším plátem těsta, dáme povidlovou náplň, plát těsta, ořechovou náplň, plát těsta a tvarohovou náplň. Poslední vrstvu buď přikryjeme pátým plátem nebo místo plátu vyválíme z těsta pásky, ze kterých uděláme na povrchu mřížku. Vkládáme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme 45-60 minut.