Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Štědrák ze Žítkové

Autor receptu
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II

Recept pro vás uvařila
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
1 kg polohrubé výběrové mouky
4-5 dcl mléka
200 g másla
60 g cukru krystal
40-50 g kvasnic
2 žloutky
sůl

Náplně:

1. maková
300 g máku
mletý cukr
vanilkový cukr
citrónová kůra
150 ml mléka

2. povidlová
podle potřeby povidla zředěná rumem

3. ořechová
300 g mletých ořechů
cukr
vanilkový cukr
150 ml mléka

4. tvarohová
400 g tvarohu
100 g mletého cukru
1 žloutek
citrónová kůra
rozinky
mléko na zředění
 

Postup
Z kvasnic, 1 dcl vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Zaděláme těsto, vypracujeme bochánek a necháme jej vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílů. Ze čtyř dílů vyválíme pláty, které postupně klademe na plech. První plát potřeme makovou náplní, přikryjeme dalším plátem těsta, dáme povidlovou náplň, plát těsta, ořechovou náplň, plát těsta a tvarohovou náplň. Poslední vrstvu buď přikryjeme pátým plátem nebo místo plátu vyválíme z těsta pásky, ze kterých uděláme na povrchu mřížku. Vkládáme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme 45-60 minut.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2019, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz