11. 10. 2017 - Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašné občerstvení.
Stará legenda praví, že když si smrtelník na Halloween navlékne své oblečení naruby a zvolí chůzi vzad, spatří o půlnoci čarodějnici. Dýně, černé kočky a duchové – to jsou tradiční znaky tohoto anglosaského svátku. Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašné občerstvení. Děti budou nadšené nejen ze sladkých dezertů, ale i z jejich originální strašidelné podoby. Vždyť kdo by nechtěl ochutnat žížaly a krvavý cheesecake nebo okusit hlínu z malých hrobečků? Nechte se inspirovat halloweenskými recepty a oslňte jimi každou návštěvu.
Připravte lehký smetanový cheesecake s „krvavým“ jahodovým přelivem dozdobený žížalkami a získejte tak efektní dekoraci i vynikající dezert v jednom. Stojí za to!
Na korpus (dortová forma o průměru 24 cm)
140 g grahamových (máslových) sušenek
30 g krupicového cukru
10 g kakaa
70 g másla
Na sýrovou směs
600 g smetanového sýra (typu Philadelphia)
150 g cukru
3 vejce
80 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
80 g čokoládové polevy (nebo 60 čokolády na vaření, 10 g másla, 10 g krupicového cukru)
Krvavá poleva
hrst zralých jahod
2 lžíce vanilkového cukru (nebo normálního s trochou vanilky)
žížaly HARIBO Wummies na ozdobu
Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup!
Na krém
200 g mascarpone
200 g šlehačky 33%
100 g mléčné čokolády
1 lžíce krupicového cukru
Na hlínu
Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu
Na náhrobky
marcipán či oválné sušenky
na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)
Zdroj: Jitka Pavlová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.