Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VÁNOČNÍ DÁRKY ZE SUDU

VÁNOČNÍ DÁRKY ZE SUDU

16. 10. 2017 - Vánoce už téměř klepou na dveře a všichni pomalu začínáme přemýšlet, čím potěšíme své blízké. Zabalená lahev pod stromečkem nemusí nutně znamenat, že jsme neměli žádný čas ani nápad koupit něco lepšího.

Jestliže vybereme alkohol, který má dotyčný rád, nedáváme mu tím pouze samotnou lahev. Ukazujeme mu, jak moc ho známe a že s ním rádi trávíme čas. Ve většině případů si ji totiž otevřeme a připijeme si společně. A být o svátcích pospolu – to je ten pravý duch Vánoc. Ve vizovické společnosti RUDOLF JELÍNEK si toho jsou moc dobře vědomi, a proto přicházejí s pěti tipy na skvělé vánoční dárky, ze kterých si vyberou úplně všichni.

Vizovická slivovice 2015 Stanley

Vizovická slivovice 2015 Stanley je velmi jemný jednoodrůdový ovocný destilát, který je připravený výhradně ze švestek z vlastních sadů. Švestky se sklízejí a zpracovávají po jednotlivých odrůdách a jen ty nejlepší se vícestupňovou destilací dostanou až do lahví s prémiovou etiketou Vizovická slivovice. Pečlivý výběr kvalitních švestek, které mají v oblasti Vizovic mimořádně vhodné a léty prověřené klimatické podmínky, garantuje, že se jedná o delikatesu mezi slivovicemi. Vizovická slivovice 2015 Stanley je nejen sběratelským unikátem, ale především prémiovým produktem. Celkem bylo stočeno pouze 2 015 lahví a každá lahev je opatřena ručně psaným pořadovým číslem a korkovým uzávěrem s voskovou pečetí.

TIP! Lahodná chuť i nezaměnitelná mandlová vůně Vizovické slivovice 2015 Stanley se dokonale rozvine při pokojové teplotě.

03698-vizovicka-slivovice-2015-stanley_1507706315.jpg

Gold Cock 8 Years Old

Máte v okolí milovníka whisky a rádi byste ho obdarovali něčím neobvyklým? Co takhle původní českou whisky z českého ječmene, zrající v sudech z českého dubového dřeva? Whisky Gold Cock 8 Years Old je první Gold Cock destilovaný v moderních kotlích Arnold Holstein ve Vizovicích, přičemž všechny ostatní části výroby zůstaly původní a v mnoha ohledech historické. Odborníci ve Vizovicích zkrátka věří, že spojení nového se starým je nejlepší cestou pro zachování hodnoty značky Gold Cock.

TIP! Whisky Gold Cock 8 Years Old byla vyrobena a stočena do lahví v síle 49,2 % alkoholu. Není náhoda, že se toto číslo shoduje s rovnoběžkou, která protíná Vizovice – hlavní město slivovice a domov Rudolf Jelínka.

03698-gold-cock-8-years-old_1507707266.jpg

Family Reserve

Rodinný poklad z Vizovic, 20letá slivovice té nejvyšší kvality – to je Family Reserve. Tato výjimečná slivovice zrála dlouhých 20 let a následně byla stočena v limitovaném počtu 279 lahví. Dlouhé zrání v dubových sudech se projevuje jak nezvykle tmavou, až jantarovou barvou, tak silně dřevitou vůní, ve které můžeme cítit vanilku, dřevo, závan kůže. Chuť je švestková, ne však typicky slivovicová, může spíše připomínat lehčí koňak.

TIP! Family Reserve se skvěle hodí pro zahraniční návštěvu nebo významného obchodního partnera, když jim chcete dát něco typicky českého a zároveň exkluzivního.

03698-family-reserve_1507706438.jpg

Bohemia Honey

Likér, který v sobě spojuje chuť pravé tříleté slivovice a lipového medu. Medové aroma s lehkým ovocným tónem má jasně švestkové dozvuky, ve kterých můžeme cítit sušené švestky, karamel a lipový květ. V Bohemia Honey se snoubí slivovice odrážející Valašsko s jeho tradicemi a spojením s přírodou, s chutí a vůní lipového medu, který je včelaři označován za ten nejkvalitnější.

TIP! Bohemia Honey je díky své nasládlé chuti vhodný jako dárek také pro ženy. V prodejnách Tesco ho navíc seženete v dárkovém balení se značkovými skleněnými panáky.

03698-bohemia-honey_1507706601.jpg

Label 5

Label 5 je vynikající skotská whisky, která si zachovala tradiční postup výroby. Pochází z kolébky whisky – přímo ze srdce Skotska. Zraje v dubových sudech po dobu minimálně pěti let a vyznačuje se lehce nakouřenou a jemnou chutí. Seznamte se s jednou z nejprodávanějších „blended“ whisky na světě.

TIP! Ať už máte rádi whisky na ledu, samotnou nebo třeba se sodou, rozhodně si do toho nenechte mluvit! Každý má svou specifickou chuť a neexistuje jeden „správný“ způsob podávání.

03698-label-5_1507706363.jpg

 

Zdroj: Michaela Vaníčková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz