Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

HORKÉ PODZIMNÍ DRINKY

HORKÉ PODZIMNÍ DRINKY

17. 10. 2017 - Podzim je v plném proudu a zima již pomalu klepe na dveře. I venkovní teploty stále více klesají a tak se většina z nás z venku vždy těší do tepla domova a hledá způsoby, jak se co nejrychleji zahřát. Vyzkoušejte jedinečné horké nápoje s dávkou rumu Captain Morgan.

 

 

Objevte podmanivé spojení rumu a čokolády

 

Věděli jste, že čokoláda je naprosto ideální doplněk při degustaci rumu? Toto spojení je považováno za základ párování chutí, při kterém kakaový tón skvěle doplňuje kořeněný rumový charakter. Vyzkoušejte skutečný gurmánský zážitek také v tekuté formě. Připravte se na sychravý podzim a studenou zimu tím nejúčinnějším způsobem - smíchejte legendární rum Captain Morgan s horkou čokoládou!

Léto je definitivně za námi a namísto babího léta přichází čas spadaného listí, teplých kabátů a… horkých drinků! Nenechte si pochmurným počasím kazit náladu a nalaďte se na tu správnou vlnu pomocí lahodné horké čokolády. Pro dokonalé prohřátí celého těla přidejte kapku rumu Captain Morgan. Tento horký koktejl je nejen ideálním společníkem k filmovým večerům pod dekou, ale také s ním vykouzlíte úsměv na tváři každé návštěvě.

03699-Horka_cokolada.jpg

Na jeden drink budete potřebovat:

 

50 ml Captain Morgan Jamaica Rum

100 ml horké čokolády

šlehačku

čokoládové vločky

 

Postup:

Čokoládu ohřejte na slabém plameni a pro její zjemnění přidejte kapku mléka nebo smetany. Do sklenice si odměřte 50 ml rumu Captain Morgan a až bude čokoláda dostatečně horká, přilijte jej. Na vrch přidejte šlehačku a ozdobte čokoládovými vločkami, nebo malými marshmallow.

TIP:

Dolaďte drink k dokonalosti tím, že si uděláte vlastní nadýchanou šlehačku. Do hrnečku dejte tři lžíce 31% šlehačky ke šlehání, přidejte lžíci cukru a malým frappé mixérem kružte, dokud nevznikne nadýchaná sladká dobrota.

Zažijte podzim v jablečno - skořicovém duchu

03699-Skoricovy_toast.jpg

Věděli jste, že skořice je bohatým zdrojem antioxidantů? Mimo jiné, je toto aromatické koření skvělou volbou v mrazivém počasí. Nejen, že vás zachrání od zeboucích rukou, ale navíc skvěle chutná. Umíchejte si jednoduchý drink, který vás zahřeje na těle i na duši a poznejte tajemství, které bylo odhaleno již 4 000 let před n. l. v Číně. Smíchejte rum, jablečný cider a kouzelnou skořici a vychutnejte si tuto dobrotu, která podtrhne podzimní atmosféru.

Jestliže skořice není pravidelnou součástí vašeho jídelníčku, měli byste ji do něj co nejrychleji zařadit. Nejen, že skvěle chutná, ale podporuje i funkci mozku, hlídá hladinu cukru, odplavuje nadbytečné tuky, posiluje imunitní systém a mnohem víc. Připravte si nápoj s tímto jedinečným kořením, jistě si jej zamilujete. Smíchejte rum, jablečný cider, skořici a vychutnejte si toto vyladěné spojení chutí.

Na jeden drink budete potřebovat:

 

35 ml Captain Morgan Spiced Gold

175 ml horkého jablečného cideru

1 lžičku cukru

1 lžičku mleté skořice

 

Postup:

Jablečný cider nechte prohřát v hrnci. Jakmile bude dostatečně horký, smíchejte ho ve sklenici s rumem. Dochuťte lžičkou skořice a cukru a důkladně promíchejte, aby se všechny aromatické suroviny dokonale spojily.

TIP:

Ukrojte si čtvrtku citrónu a potřete jí hrdlo skleničky. Navlhčenou část opatrně posypte skořicí, nebo cukrem. Dosáhnete tak stylového vzhledu skleničky a podmanivější chuti drinku.

 

Zdroj: Jitka Pavlová

Ilustrační foto: Pixabay

 

 

 

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz