Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Cykloturistická sezona na Baťově kanále zahajuje

Cykloturistická sezona na Baťově kanále zahajuje

24. 4. 2012 - NAPAJEDLA – S nástupem teplého počasí se cyklisté a cykloturisté vydávají na své oblíbené trasy. Slavnostní zahájení turistické sezony na Baťově kanále a řece Moravě uspořádá Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě 28. dubna.

Všichni milovníci cykloturistiky mají možnost přidat se k pelotonu v Hulíně (8:15 – 8:30 hod) nebo v Uherském Ostrohu (7:50 – 8:00). Oba pelotony se sjedou v pravé poledne v Napajedlích v rekreačním areálu Pahrbek, kde je připraveno občerstvení a bohatý kulturní program, mezi jiným koncert skupin TURBO, Darkil a Rock Show revival. Ve znalostních soutěžích zaměřených na historii a současnost Baťova kanálu můžete získat zajímavé ceny.

Cyklostezka podél Baťova kanálu je nejoblíbenější lokalitou pro cyklisty a in-line bruslaře na Východní Moravě. V minulém roce se na celé trase mezi Kroměříží a Hodonínem vyžívalo kolem půl milionu cyklistů a in-line bruslařů. Přitažlivost této cyklostezky spočívá mimo jiné v tom, že na ni navazují lokální stezky směřující k bikersky zajímavým lokalitám, jakými jsou například Hostýnské vrchy, Chřiby, Bílé Karpaty, vinařské stezky, a atraktivním cílům např. Uherské Hradiště, Archeoskanzen Modrá, poutní místo Velehrad, zámek Buchlovice aj.

Raritou cykloturistiky v této lokalitě je možnost kombinovat jízdu na kole s plavbou na lodi. Jak výletní lodě, tak pronajímané hausbóty jsou k přepravě kol přizpůsobeny.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz