Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VÝCHODNÍ MORAVA BUDE OCHUTNÁVAT SVATOMARTINSKÁ VÍNA

VÝCHODNÍ MORAVA BUDE OCHUTNÁVAT SVATOMARTINSKÁ VÍNA

9. 11. 2017 – 11. listopad je již dlouho znám jako den, kdy se poprvé ochutnávají mladá, tzv. Svatomartinská vína. Ochutnávat se budou i na Východní Moravě.

Boršicích na Uherskohradišťsku chystají Martinské chutnání mladého vína už na pátek 10. listopadu. Začne se v 18:00 v sálu Kulturního domu, vstupné bude dobrovolné.

Většina vín se bude otevírat v sobotu 11. listopadu. Na náměstí Míru ve Zlíně začnou první Svatomartinské hody v 10:00 a bohatý program potrvá až do 21:00. Pro milovníky vína bude připravena ochutnávka 30 vzorků svatomartinských vín. Svatomartinské menu připraví vybrané zlínské restaurace. Ochutnat bude možné svatomartinskou husu na 20 způsobů! Více k programu na www.vychodni-morava.cz/akce/122912/svatomartinske-hody. Vstup je zdarma.

Také na Hanáckém náměstí v Kroměříži začne Svatomartinské hodování v 10:00, program potrvá do 19:00. Kromě ochutnávání jsou pro návštěvníky připraveny také například scénky ze života sv. Martina, rytířské souboje, dobové tance i hudba a spousta další zábavy pro malé i velké. Vstup je zdarma.

Na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti chystají tradiční Žehnání svatomartinského vína. Program začne v 10:45 a potrvá do 20:00. Vstupné stojí 150 Kč.

Holešově na Kroměřížsku proběhnou Svatomartinské oslavy. Svatomartinská mše proběhne v 11:00 v kapli u sv. Martina ve Smetanových sadech. V 16:00 začnou svatomartinské oslavy na náměstí Dr. E. Beneše. Na svém oři přijede skutečný rytíř se svou dužinou. Děti, které si přinesou lampiony, budou moci v čele se sv. Martinem vykonat lampionový průvod po městě. Pro dospělé bude připravena ochutnávka a nabídka mladých vín.

Bojkovice na Zlínsku pořádají Zpívání s koštem. Program začne v 17:00 v Kulturním domě. Vstupné stojí 50 Kč.

Nabídku dalších svatomartinských akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

 

Zdroj: Ing. Zdeněk Urbanovský, Marketing, PR, MICECentrála cestovního ruchu Východní Moravy

Ilustrační foto: Pixabay

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz