27. 4. 2012 - Jak dopřát svému tělu po dlouhé zimě jarní očistu? Správnou volbou jsou kysané mléčné výrobky s obsahem probioticných kultur, které příznivě ovlivňují imunitní schopnosti organismu, mimo jiné snižují vstřebávání cholesterolu.
Nutriční význam kysaných mléčných výrobků je dán jejich složením – jsou zdrojem vápníku, kvalitních bílkovin, riboflavinu a dalších biologicky aktivních látek. Příznivý účinek mají třeba mléčné fosfolipidy, jejichž obsah v mléce dosahuje až jednoho procenta*. Spojte příjemné s užitečným a ochutnejte výborné kysané mléčné výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí.
„Produkty z Mlékárny Valašské Meziříčí si zakládají na obsahu probiotických kultur, ať už se jedná o jogurty, nápoje či zakysané produkty. Výjimečnost našich výrobků potvrdily i nezávislé testy Výzkumného ústavu potravinářského Praha,“ říká Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu Mlékárny Valašské Meziříčí. „Podle pražského Výzkumného ústavu potravinářského zastávají kysané mléčné výrobky ve výživě nezastupitelnou roli jako zdroj probiotik, která příznivě ovlivňují zdraví zlepšením mikrobiální střevní rovnováhy. Tím probiotika zvyšují imunitní schopnosti organismu, ten pak lépe odolává běžným infekcím a má lepší možnosti obrany vůči působení potenciálně karcinogenních látek**,“ dodává Zdeněk Bukovjan.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.