Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ÚSPĚCH ZLÍNSKÉ FIRMY: DÍKY WEBOVÉ SLUŽBĚ STOVKY PODNIKŮ UŠETŘÍ ZA HUDEBNÍ POPLATKY

ÚSPĚCH ZLÍNSKÉ FIRMY: DÍKY WEBOVÉ SLUŽBĚ STOVKY PODNIKŮ UŠETŘÍ ZA HUDEBNÍ POPLATKY

16. 11. 2017 - Malé kavárny, bary, kadeřnictví, fitness centra, obchody, ale i velká obchodní a nákupní centra. Už v celkem 800 prodejnách po celé České a Slovenské republice hraje licencovaná podkresová hudba, přičemž přes Web rádio si ji už pouští stovky provozoven.

Díky tomu mohou drobní i větší provozovatelé výrazně ušetřit na hudebních poplatcích pro kolektivní správce autorských práv. Za vývojem webového rádia stojí zlínská firma IS Media.

 

Služba Web rádia se na trh dostala v roce 2015 a za pouhé dva roky oslovila více než šest stovek provozoven, které ve svých prostorách chtějí pouštět hudbu jako kulisu a nechtějí při tom platit neúměrně vysoké poplatky agentuře OSA a Intergram.

 

Web rádio totiž licencuje hudbu přímo od autorů a hudebníků. „Agentury jako OSA nebo Intergram nemají s těmito autory nic společného a nevlastní autorská práva k této hudbě. Odpadá tak povinnost platit jim příslušné poplatky,“ vysvětluje princip David Malina, manažer IS Media a dodává, že hudba z Web radia zní jako kulisa například v prodejnách Baťa, Tchibo nebo Centro Zlín. Přímo ve Zlíně pak i v několika oblíbených zlínských kavárnách nebo v obchodním domě na Kvítkové.

Zlínská agentura se při vývoji služby inspirovala v zahraničí. „Pravidelně jsme se totiž v našem oboru setkávali s drobnými podnikateli, kteří chtěli mít v provozovnách vlastní rádio, ale nemohli si dovolit platit za hudební produkci 2 000 Kč měsíčně,“ uvedl Malina a dodal, že obrovský zájem o Web rádio je pro ně milým překvapením.

Průměrně totiž uživatelé s Web rádiem ušetří oproti poplatkům OSE od 30 do 70 % nákladů podle velikosti provozovny, u větších obchodů to může být úspora i 90 %. Zatímco OSA vám třeba vystaví roční smlouvu třeba i na několik tisíc korun za jediný přístroj, cena měsíčního poplatku za využití Web rádia začíná na 188 korunách,“ vypočetl David Malina. Zlínská firma má na svém webu i kalkulačku, kde si podnikatelé mohou úsporu spočítat.

Web rádio se přenáší přes internet, majitelé jej přijímají přes aplikaci na telefonu či webovou stránku v počítači. Stačí jen zařízení připojit na reproduktory ve své provozovně. Kromě hudebního programu umožňujeme provozovateli plánovat do vysílání rádia reklamní spoty, jingly a časovat program podle potřeby. To vše ke zlepšení atmosféry. Nakombinovat tak lze hudba různých stylů podle denní doby, včlenit ve vhodný okamžik reklamu provozovatele i nastavit automaticky různou hlasitost v průběhu dne, aby hudba byla pro zákazníka příjemná.

Více informací najdete na www.ismedia.cz

 

Co je OSA a Intergram?

OSA (Ochranný svaz autorský) má na starost kolektivní správu práv autorů. Spolek Intergram pak zastupuje výkonné umělce (zpěváky, hudebníky, tanečníky) a výrobce záznamů. Pro podnikatele to znamená, že musí mít uzavřenou licenční smlouvu s oběma jmenovanými kolektivními správci – a oběma platit. Ve skutečnosti u nás existuje kolektivních správců ještě víc (další zastupují kupříkladu mistry zvuku), zastřešující zastoupení ale zajišťuje právě OSA a Intergram. Tyto organizace pak vybrané peníze rozúčtují dál.

 

Zdroj: Kateřina Martykánová, PR manager

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz