28. 4. 2012 - PLZEŇ - Tři restaurace odhalují své menu již nyní.
Šéfkuchař restaurace El Cid Miroslav Brouček bude návštěvníky lákat na chutě Španělska. „Připraveny jsou typické španělské tapasy. V každé porci budou tři tapasy na ochutnání. Nabízet budeme například tapas s názvem Sabor Espana – Chutě Španělska, ve kterém bude na ochutnání španělská sušená šunka z horské oblasti Sierra Nevada, marinovaný modrý sýr v olivovém oleji s čili a čerstvými bylinkami a grilované sušené švestky ve španělské slanině, marinované v brandy z oblasti Jerez,“ popisuje část nabízeného menu restaurace El Cid šéfkuchař Miroslav Brouček.
Pod pokličku si nechal nahlédnout také šéfkuchař restaurace PI.JEZ.PI Milan Lettl. „Gurmáni budou moci ochutnat polévku z mušlí slávek, doplněnou slaninovým chipsem a krutonky, zjemněné smetanou. V menu nabídneme pomalu pečeného králíka bez kosti s bylinkami a česnekem, kterého budeme podávat s bramborovou galetkou a listovým špenátem. Zakončíme sladkou tečkou čokoládovo-malinovým tiramisu s vanilkovou zmrzlinou a pekanovou křupinkou,“ popisuje degustační menu šéfkuchař restaurace PI.JEZ.PI Milan Lettl.
Restaurace 12° chce gurmány oslovit kuřecí roládkou a slaninou na pečeném bramboru s tvarohovým dipem. „V menu bude také pečený tvarůžek v listovém kabátku se zeleninovým salátem a chuť na sladké zažene domácí krém frutti di bosco,“ prozrazuje menu restaurace Restaurace 12° Marek Vojáček.
Menu 15 soutěžních restaurací doplní také nabídka restaurací nesoutěžních, ale také zlatavý mok z nabídky 20 pivovarů i degustační vinné stánky deseti vinařství z Čech a Moravy.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.