Autor receptu
Věra Tománková, Štítná nad Vláří
Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)
Postup
Postup: Omytou červenou řepu uvaříme zvlášť. Do jiného hrnce dáme vařit králičí maso, osolíme, přidáme celý pepř a bobkový list. Vaříme pomalu, až maso změkne, pak ho vybereme, do vývaru přidáme mrkev, nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou uvařenou řepu a vaříme vše společně. Na závěr přidáme obrané maso a zavaříme pohanku, kterou promícháváme, aby se nepřipálila.
Názor Pavla Václavíka, šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna: „Překvapení tohoto ročníku soutěže. Nečekaně jednoduchá a levná, přitom velmi chutná polévka, díky použití pohanky a červené řepy také zdravá. Výhodou je, že při její přípravě lze zužitkovat také jiné části králíka než stehna, které většinou nenajdou při vaření jiné uplatnění.“