Štamgast & Gurmán

Králičí polévka s pohankou a červenou řepou

Autor receptu
Věra Tománková, Štítná nad Vláří

Recept pro vás uvařil
Pavel Václavík
šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a restaurace Vyhlídka
(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
králičí předek, červená řepa (asi 200-300g), sůl, celý pepř, bobkový list, hrnek pohanky, menší mrkev, česnek
 

Postup
Postup: Omytou červenou řepu uvaříme zvlášť. Do jiného hrnce dáme vařit králičí maso, osolíme, přidáme celý pepř a bobkový list. Vaříme pomalu, až maso změkne, pak ho vybereme, do vývaru přidáme mrkev, nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou uvařenou řepu a vaříme vše společně. Na závěr přidáme obrané maso a zavaříme pohanku, kterou promícháváme, aby se nepřipálila. Názor Pavla Václavíka, šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna: „Překvapení tohoto ročníku soutěže. Nečekaně jednoduchá a levná, přitom velmi chutná polévka, díky použití pohanky a červené řepy také zdravá. Výhodou je, že při její přípravě lze zužitkovat také jiné části králíka než stehna, které většinou nenajdou při vaření jiné uplatnění.“

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz