Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

DETOXIKACE - PROBUĎTE SÍLU SVÉHO TĚLA!

DETOXIKACE - PROBUĎTE SÍLU SVÉHO TĚLA!

18. 12. 2017 - Detoxikace a očista organismu by neměla být pouze záležitostí přicházejícího jara, ale spíše pravidelným rituálem na cestě k vašemu zdravému tělu i mysli.

Cílem detoxikace je především pročištění zatížených orgánů, které ustavičně pracují na odbourávání nežádoucích látek a toxinů, jejichž nahromadění často způsobuje mnoho nepříjemných projevů či nemocí. Postupnými leckdy i malými krůčky dokážete organismus revitalizovat a obnovit životadárnou sílu.

Základem při detoxikaci je dostatečný a pravidelný pitný režim. Ač je tato informace často zmiňovaná, spousta z nás ji neustále opomíná. Přitom je naše tělo z 65 % tvořeno z vody, proto i mírná dehydratace může mít za následek únavu a malátnost.

Pokud je nedostatečný příjem čisté vody i váš případ, pořiďte si karafu, kterou budete mít stále na očích. Postavte si ji na svůj pracovní stůl a budete mít množství zkonzumovaných tekutin pod kontrolou. Vyzkoušejte nádobu vyrobenou z odolného a čirého plastu FLOW Friends od Tefalu.

 

03828-TEFAL_FLOW_Friends_K3058112_(cervena_karafa)_prod_preview.jpg

 

Pokud nejste fanouškem čisté vody a její konzumace vyžaduje vaše nadměrné přemáhání, zkuste si vodu lehce dochutit, například citrónem či snítkou máty. Dobrou alternativou mohou být i bylinkové čaje. Nápoj připravený ať už z čerstvých či sušených bylinek je účinnou detoxikační kůrou. Vhodným domácím lékařem je například kopřivový čaj s vysokým obsahem železa. Ostropestřec mariánský účinně pomůže při očistě jater a přeslička rolní zajistí obnovu správné funkce ledvin. Každá bylina je velice specifická na přípravu. Některé rostliny vyžadují pomalé louhování ve vroucí vodě, jiné postačí zalít horkou vodou a následně po pár minutách scedit.

 

Nezapomínejte, že každý čaj potřebuje svou specifickou teplotu vody, neboť jedině tak z rostliny získáte všechny benefity. Výborným pomocníkem vám může být inteligentní rychlovarná konvice Tefal EXPRESS CONTROL KI240D30 o objemu 1,7 litru, která disponuje nastavitelnou teplotou v sedmi volitelných stupních: 60°, 70°, 80°, 85°, 90°, 95° a var.

03828-TEFAL_EXPRESS_CONTROL_KI240D30_konvice_product_preview.jpg

 

Během detoxikační kůry se doporučují nasadit lehká zeleninová jídla, smoothie, ovocné šťávy a snadno stravitelné potraviny nezatěžující organismus. Ovoce a zelenina obsahují důležité enzymy, vlákninu, vitamíny a další důležité látky, zásadně posilující imunitu. Pokud toužíte svému tělu ulevit a nabít ho novou energií jednoznačně je zařaďte nejen do dnů své detoxikace, ale i do každodenního jídelníčku. Vyzkoušejte například započít ráno elixírem z mrkve, zázvoru, řepy, celeru a trochu citrónu a ucítíte při pravidelné konzumaci příval nové síly. Nebojte se experimentovat a zkoušet nové chutě, jedině tak se pro vás očista stane potěšením a příjemnou činností.

Zeleninu i ovoce můžete připravit na různé způsoby. S novinkou od Tefalu mixérem ULTRABLEND COOK BL962B38 přichází nespočet receptů, které využijete nejen pro dny očisty.

 

Zdroj: Martin Šemík, redakčně kráceno

Ilustrační foto v úvodu: Pixabay

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz