Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

DO NOVÉHO ROKU ZKUSTE VYKROČIT RELAXOVANĚ

DO NOVÉHO ROKU ZKUSTE VYKROČIT RELAXOVANĚ

29. 12. 2017 - Závěr roku bývá pro mnohé z nás velmi stresující. Nashromážděného napětí se ale dá snadno zbavit třeba při wellness pobytu. Relaxace ve vířivce, masáž, sauna a osvěžující občerstvení prospějí každému.

 

 

 

Wellness a spa jsou stále populárnější. Přibývá proto hotelů a penzionů, kde si můžete užít i tyto nadstandardní služby. Jejich hosté často touží zejména po klidu a relaxaci. Stále více lidí má zájem o zlepšení svého zdraví i vzhledu.

ZDRAVÍ SE DOSTÁVÁ NA PRVNÍ MÍSTO

Zatímco movitější klienti wellness center se chtějí nechat hýčkat a rozmazlovat, jiní se soustředí spíše na své zdraví, tedy rehabilitaci a prevenci. Proto jsou jedním ze současných trendů procedury a služby, které podporují zdraví a kondici. Někteří provozovatelé nabízejí konzultace s lékaři, fyzioterapeuty nebo i alternativní medicínu včetně akupunktury. Doporučení odborníků a jeho aplikace jsou pak ideálním spojením. Zákazníci jsou ochotni si za takový individuální přístup výrazně připlatit. Vědí, že se jim investice do vlastního zdraví vyplatí.

03842-29.jpg

 

POBYTY PRO ŽENY I MUŽE

Zejména dámy oceňují, když se současně mohou nechat také učesat, nalíčit nebo změnit vizáž. Víkendové pobyty pro ženy proto myslí nejen na zdraví, ale i na krásu. I proto mnohé hotely spolupracují s kosmetičkami, pedikérkami apod. Podle průzkumů ženy oceňují, když mají „vše pohromadě“ a mohou tak během wellness víkendu výrazně zapracovat na svém zdraví i vzhledu a vrátit se domů viditelně mladší a spokojenější. Jednoznačně ale přibývá i mužů, kteří jdou stres vyplavit do sauny, namísto obvyklé hospody. Oceňují zejména okamžitou úlevu. Kromě sauny muži často vyhledávají také masáže. U nich totiž nemusí pochybovat o účinku. Celosvětově jsou na přední příčce oblíbenosti jednoznačně masáže antistresové a uvolňující. Právě muži pak oceňují i netradiční přísady a vůně, jakými jsou třeba pivní a švestková (slivovicová).

 

INFORMOVANOST

Celosvětově přibývá znalých zákazníků, kteří se nechtějí nechat ošidit. Zajímají se o procedury, ale také o složení používaných preparátů. Jednoznačně se stále více preferuje přírodní kosmetika a ekologické provozy. Poptávka po přírodní a bio kosmetice roste velkým tempem a lidé se dožadují procedur, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Vzniká proto více zelených provozů s maximálním využitím obnovitelných zdrojů. Díky zvýšené konkurenci také přibývá klientů, kteří všechny nabídky pečlivě zvažují. Mívají proto zájem o miniprocedury a podle nich se pak rozhodnou, do kterých wellness pobytů budou investovat. Často rozhoduje přístup personálu, rodinné prostředí a již zmíněný individuální přístup s možností osobní konzultace.

 

STRAVOVÁNÍ

Velká pozornost se věnuje stravě. Zejména rodiny, které přijíždějí na wellness pobyty, jsou silně orientovány na zdravé jídlo pro své děti. Oproti minulosti se stále důrazněji hlídá obsah tuků, cukrů, pesticidů, antibiotik, aditiv atd. Přibývá lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a vyžadují domácí suroviny, včetně domácího masa, vajec, ovoce atd. Zdravé jídlo a nápoje se tak stávají běžnou normou v nabídce resortů, z nichž mnohé spolupracují s místními farmáři.

Jídlo hraje při wellness zásadní roli. Před procedurami se doporučuje alespoň hodinu nejíst. Není dobré jít na relaxaci s nacpaným břichem, ale ani s příliš hladovým. Během procedur není potřeba nic jíst ani pít, maximálně trochu vlažné vody. Po ukončení se doporučuje dbát na doplnění minerá- lů, zejména draslíku. Vhodné je opět alespoň hodinu nejíst. Místo jídla se doporučuje popíjení vody, zeleninových šťáv a bylinkových čajů. Následně je dobré sníst kvalitní polévku. Vždy je nutné řídit se vlastními pocity a být ke svému tělu laskavý.

03842-04.jpg

 

Fotky: Wellness hotel Pohoda, Luhačovice

 

!ČLÁNEK V AKTUÁLNÍM ČÍSLE ČASOPISU!

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz