29. 12. 2017 - Vstupte do nového roku s originálními drinky.Užijte si silvestrovský večer s koktejly, které propojují českou tradici s moderními barovými trendy.
Když Josef Becher v roce 1807 představil Becherovku, zřejmě ani netušil, jak skvělé a barevné koktejly bude možné z jeho bylinného likéru namíchat. Tady jsou 4 drinky, díky kterým si užijete nejen Silvestra, ale každý den roku 2018.
Bianca
Ingredience
30 ml Becherovky Original
30 ml Vermouthu Bianco
30 ml šampaňského (lze vynechat)
Ozdoba: maliny a čerstvá limeta
Příprava: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, vermut a pečlivě míchejte; na závěr ozdobte malinami a čerstvou mátou, popř. dolijte šampaňským.
Apple Sling
Ingredience
45 ml Becherovky Original
45 ml jablečného džusu
45 ml toniku
Ozdoba: plátky čerstvého jablka
Sklenice: vysoká sklenice
Příprava: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
Red Moon
Ingredience
40 ml Becherovky Original
100 ml kvalitního rybízového džusu
100 ml sody
plátek pomeranče
Sklenice: vysoká
Příprava: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, přidejte rybízový džus a doplňte po okraj sodou, na závěr vložte plátek pomeranče a servírujte.
Springfield
Ingredience
15 ml Becherovky Original
15 ml broskvového pyré
perlivá voda nebo šampaňské
Ozdoba: spirála z pomerančové kůry
Sklenice: šampuska
Příprava: Do sklenice na šampaňské nalijte Becherovku, přidejte broskvové pyré a promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou nebo šampaňským a ozdobte spirálou z pomerančové kůry.
Zdroj: Michal Včeliš
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.