Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Začíná soutěžní sezona. Barmani se poperou s calvadosem

Začíná soutěžní sezona. Barmani se poperou s calvadosem

9. 1. 2018 - Z kalendáře končícího osmičkou je odtrženo sotva několik lístků, čeští juniorští i profesionální barmani se však už nyní připravují na letošní první soutěž.

Půjde o CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2018, kterou pořádá Česká barmanská asociace (CBA) ve spolupráci s organizací Interprofession des Appellations Cidricoles (IDAC) a za přispění partnerských společností Ultra Premium Brands, Bacchus Vins & Champagnes a Global Wines & Spirits. Barmanské klání se uskuteční v neděli 14. ledna v prostorách baru Cloud 9 pražského hotelu Hilton.

Úkolem soutěžících bude vytvořit short či long drink založený na alespoň 3 centilitrech calvadosu lahvovaného ve Francii. Calvados je jistě zajímavou bází, avšak ve srovnání s whisky, rumem či ginem v barových provozech nebo soutěžích méně často využívanou. Aby to účastníci měli o to složitější, je tématem letošního ročníku soutěže zelenina. Koktejl tedy zároveň musí obsahovat alespoň jednu ingredienci spadající do této kategorie.

 

03870-Calvados_upoutavka.jpg

 

„Tipuji, že z velké většiny nakonec půjde o zeleninové freshe. Výhodu tohoto zadání mohou barmani shledat ve tom, že jablka se chuťově dobře pojí téměř s čímkoliv. Zelenina je obecně velice specifická, těším se proto na zajímavé drinky obsahující zdraví prospěšné složky, což odpovídá dnešním trendům,“ uvádí viceprezident CBA a garant soutěže Roman Uhlíř.

Tato soutěž s bohatou historií se v České republice koná poprvé, když IDAC oslovila zástupce CBA skrze Mezinárodní barmanskou asociaci. Atraktivitu prvního českého ročníku podtrhuje fakt, že vítěz profesionální i juniorské kategorie postoupí do globálního finále, které se uskuteční na konci března ve francouzském Caen ležícím v regionu Normandie.

Výsledky soutěže se taktéž započítají jako první sloupeček bodového hodnocení do každoročního seriálu CBA o Barmana roku. O pořadí bude rozhodovat tříčlenná porota složená z osobností české barmanské a sommelierské branže. Součástí programu bude také degustace calvadosu.

 

Zdroj: Michael Lapčík, PR manažer CBA

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz