Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Sýry pro gentlemany nadchnou všechny, bez rozdílu věku i pohlaví

Sýry pro gentlemany nadchnou všechny, bez rozdílu věku i pohlaví

15. 1. 2018 - Tohle je pánská záležitost. Tohle je přesně to, co mají muži rádi – dobrý alkohol, a ještě lepší sýr.

A dost možná i ten doutník neurazí. Dámy prominou, ale toto je prostě koutek pro gentlemany. A je jen na nich, zda vás tam k sobě pustí…

Z Holandska sýraři z Bontique Gurmán dovezli dvě unikátní záležitosti. Dva sýry, které budou zaručeně chutnat mužům. Dva kousky, ke kterým si s gustem nalijí whisky i temně červené víno. Zapálí si doutník, a pak proberou všechno důležité. Vyzkoušejte je a vězte, že pokud na večírek pozvete dámy, po sýrech se jen zapráší.

 

Boerderijkaas met whisky

Na malé farmě v Holandsku vznikl unikátní sýr. Je jím Boerderijkaas met whisky. Tamní sýrař Huig van de Graaf k výrobě používá kvalitní plnotučné mléko a neméně dobrou whisky. Má rád staré a poctivé postupy, které zdědil po svých předcích. Přidávat do sýru právě tento alkohol vymyslel ale patrně on sám. Čert ví, třeba někdy popíjel whisky, a právě toto ho napadlo. Jisté je, že sýr má vynikající chuť, ve které jemnost smetany doplňuje příchuť pálenky a dubového sudu. Patrně i proto si můžete k sýru nalít nejen whisky, ale i červené barikové víno.

 

Vinho Porto Cheese

Jestli sýrařští mistři v Holandsku pijí víno nebo ne, netušíme. V tomto případě ale musel být sýrař milovníkem Portského, protože jinak by ho tato kombinace napadnout nemohla. Do kvalitního mléka přimíchal červené víno, a díky tomu vznikla delikatesa neskutečně dobrá. Sýr je smetanový a víno v něm vytváří jemné načervenalé mramorování.  Chuť je zpočátku jemná, ale po chvíli vám na jazyku lehce zpikantní. Když si dáte kousek, dostanete okamžitě chuť na víno portského typu nebo prostě na hutné, červené víno. A je úplně jedno, jestli právě sedíte v kruhu vám podobných gentlemanů nebo jen se svou přítelkyní slavíte Silvestr. Tento sýr a červené víno vám bude chutnat natolik, že už nic dalšího potřebovat nebudete.

 

Zdroj: www.vemena.cz

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz