Štamgast & Gurmán

Zapečené brambory s brokolicí a plísňovým sýrem

Autor receptu
AKADEMIE KVALITY

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Ingredience:

500 g brambor

1 brokolice

150 g sýra s modrou plísní

100 ml smetany ke šlehání (33 %)

1 vejce

sůl

čerstvě mletý pepř

slunečnicový olej
 

Postup
Postup: 1. Brokolici rozdělte na malé růžičky a spařte na 2 minuty ve vroucí vodě. Poté ji ihned propláchněte studenou vodou. 2. Brambory si nastrouhejte na tenké plátky a do pekáčku vytřeného olejem skládejte brambory, kousky modrého sýra a brokolici. Opepřete a osolte a zalijte smetanou smíchanou s rozšlehaným vejcem. 3. Takto nachystané pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů zhruba 45 minut. Tip: Brambory se označují třemi varnými typy – A, B a C. Varný typ A (zelené značení) je vhodný především na salát. Varný typ B (červené značení) využíváme hlavně jako přílohu. Varný typ C (modré značení) se hodí do bramborové kaše, do těsta na knedlíky a na bramboráky.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz