Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slovácký řízek 2018 bude soubojem titánů Dvořáčka a Hamerského

Slovácký řízek 2018 bude soubojem titánů Dvořáčka a Hamerského

16. 1. 2018 - Už potřetí bude třetí lednový víkend patřit v restauraci Rybníček Staré Město jedlíkovské soutěži Slovácký řízek, při které se sedm statečných borců utká s dvoukilovým řízkem Sloní ucho.

Letos se organizátorům přihlásili dva jedlíci, kteří si v minulých letech vysloužili ostruhy na mnoha soutěžích. Kamil Hamerský je patnáctinásobným králem v pojídání knedlíků na Vizovickém Trnkobraní, Radim Dvořáček objíždí soutěže v pojídání prakticky čehokoli po celém světě. Titul Slovácký řízek z loňského roku navíc přijde obhajovat i domácí hrdina Martin Cetkovský.

Vítězem soutěže se stane ten ze soutěžících, který jako první sní celý řízek Sloní ucho. Pokud se tak nestane, po hodině a půl bude soutěž ukončena a dojde na převážení zbylého masa.

S podobným typem soutěží má bohaté zkušenosti Radim Dvořáček z Ostravy, který bude příští sobotu ve Starém Městě bojovat o titul Slovácký řízek 2018. „Co se týče řízků, už jsem absolvoval asi pět podobných soutěží. Z toho tuším tři v České republice a dvě v Německu. Největší řízek, se kterým jsem se utkal, byl ten na soutěži v německém Bremerhavenu, který vážil 2,5 kila. Po velkém boji jsem ho spořádal asi za hodinu a půl a získal odměnu 100 Euro,“ říká Radim Dvořáček.

Po jeho boku bude v restauraci Rybníček sedět Kamil Hamerský, který se už 15x stal vítězem v pojídání knedlíků na Vizovickém Trnkobraní. Oba borci dobře znají schopnosti své i svého soupeře. „Co se týče soutěží, jsem spíš na sladké, ale i maso jsem už na soutěžích jedl, klobásky, krkovici a podobně. Takže dvoukilový řízek by pro mě neměl být problém. S Radimem je to jedna ku jedné, jestli vyhraju já nebo on. Pro mě je výhoda, že ta soutěž trvá jen hodinu a půl, věřím si právě na čas, i když dvě kila, to je dost,“ potvrzuje zdravou rivalitu se svým největším soupeřem Kamil Hamerský. Zajímavostí je, že Kamil k soutěžení inspiroval i svého otce Stanislava a stanou se tak z nich v sobotu soupeři.

Dvořáčka a Hamerského doplní dva borci důchodového věku, jeden poloprofík, hrdina zcela nedotčený podobným typem soutěží a taky držitel titulu Slovácký řízek 2018, Martin Cetkovský ze Starého Města. Silné konkurence se nebojí. „Je to super, že přijedou takové kapacity, rád se s nimi poznám a každopádně se s nimi i rád popasuji,“ těší se Martin Cetkovský.

Soutěž Slovácký řízek 2018 vypukne v sobotu 20. ledna v 11 hodin v restauraci Rybníček Staré Město (součást areálu Sportpark Rybníček). Vítěz získá originální tričko, 2 000 korun a především titul Slovácký řízek 2018.

Pravidla a aktuality najdete tady: https://www.facebook.com/events/2113805235572431/.

Soutěž Slovácký řízek 2018 odstartuje týdenní festival dobrého jídla Slovácké řízkobraní, které se bude konat od 20. do 26. ledna 2018 v restauraci Rybníček.

 

03887-Rizkobrani_plakat_2018.jpg

 

Zdroj: Petra Kučerová

 

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz