17. 1. 2018 - Restaurace Symfonie hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích je součástí Grand Restaurant Festivalu, kterého se účastní ty nejlepší podniky po celé České republice.
Na co se mohou hosté restaurace těšit, jsme se zeptali generálního ředitele hotelu Petra Boráka.
Vaše restaurace patří do prestižního výběru restaurací, zapojených do projektu Grand Restaurant Festival. Prozraďte nám, s jakým menu do akce půjdete?
Našim hostům nabídneme jako předkrm panna cottu z kozího sýra s lesním medem, brusinkami a brioškou s quinoou. Hlavní chod – telecí kýtu s konfitovanými husími játry, cizrnovým pyré s kurkumou a krémem z hlívy ústřičné a jako dezert sorbet z červené řepy se zázvorovým mousse, čokoládou a ořechovým crumble.
Kdo u vás menu sestavoval a co jej inspirovalo?
Na přípravě jednotlivých chodů pro Festival menu, spolupracovali tři kuchaři Augustiniánského domu. Pro volbu vhodných surovin se nechali inspirovat, jak zadáním od pořadatelů „SUPERFOOD“, tak ročním obdobím i jejich letitými zkušenostmi.
Tématem festivalu jsou tedy SUPERFOOD, tj. superpotraviny s blahodárnými účinky na naše zdraví. Souvisí toto téma i s koncepcí vaší kuchyně?
Celkový koncept našeho hotelu je zaměřen na zdravý životní styl a maximální odpočinek. Narůstá i počet hostů se zájmem o tento druh gastronomie. Proto se tímto směrem snažíme vést i restauraci. Menu se superfood potravinami můžete vyzkoušet od 19. ledna do 28. února 2018, denně od 12.00 do 15.00 hod.
Jak jsou na tom Luhačovice s gastronomií? Mají lidé zájem o kvalitní jídlo a jsou ochotni si za něj i připlatit?
V posledních 8 letech bylo v Luhačovicích otevřeno několik hotelů kategorie 3–4 hvězdičkových. V souvislosti s tímto rozvojem zde vznikly i restaurace, kde se může člověk dobře najíst. Jistě napomohlo i to, že se gastronomie stala v posledních letech fenoménem. Každý den je v televizi vysílán nějaký pořad o vaření. Kvalita jídla a surovin se stala běžnou součástí každodenních rozhovorů většiny lidí. Dozrála velká část kuchařů, pro které vaření není jen práce, ale hlavně koníčkem. Naše restaurace zaznamenává velký nárůst zájemců jak v obědovém čase, zejména však na zvýhodněné dvouchodové menu v čase 12.00–15.00 hod. bez nutnosti rezervace, tak na večerní tříchodové menu, které je každý večer jiné. Zde je však nutná rezervace předem.
Je možné si zakoupit v rámci festivalu i vánoční poukaz do vaší restaurace?
Na superfood menu je podmínkou rezervace přes portál www.grandrestaurantfestival.cz, nicméně na ostatní menu Augustiniánského domu si zájemci mohou koupit voucher, a obdarovat jím své přátele. Jedním z nejprodávanějších poukazů našeho hotelu je labužnické tříchodové menu pro dvě osoby za 1 380 Kč. Dárkový poukaz si mohou hosté objednat po telefonu 577 113 666, nebo přes náš e-shop www.augustian-life.cz.
! ČLÁNEK V AKTUÁLNÍM ČÍSLE ČASOPISU !
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.