Štamgast & Gurmán

Vanilkové rohlíčky s bílým mákem

Autor receptu
Radka Nohejlová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
200 g másla

250 g hladké mouky

2 žloutky

80 g cukru moučka

100 g bílého celého máku

Na obalení:

200 g cukru moučka

1 vanilkový cukr
 

Postup
Veškeré ingredience na těsto smíchejte a zpracujte v hladké kompaktní těsto. Zabalte jej do potravinářské folie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici. Mezi tím si předehřejte troubu na 170 ̊C a připravte si do velké mísy směs moučkového a vanilkového cukru na obalování. Odpočaté těsto vyjměte z lednice a tvarujete na přibližně stejně velké rohlíčky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 5 minut (délka pečení záleží na velikosti rohlíčků). Hotové, ještě teplé rohlíčky obalujte v cukrové směsi.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz