Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slováckým řízkem 2018 je 65kilový Radim Dvořáček

Slováckým řízkem 2018 je 65kilový Radim Dvořáček

20. 1. 2018 - STARÉ MĚSTO - Nejdrobnější ze sedmi soutěžících, jen 65 kilo vážící Radim Dvořáček, si v sobotu 20. ledna odvezl z restaurace Rybníček ve Starém Městě titul Slovácký řízek 2018, když v neuvěřitelném čase 0:39:25 snědl dvoukilový řízek Sloní ucho.

Do hodinového limitu se vešel ještě „knedlíkový král“ Kamil Hamerský.

Jedlíkovská soutěž Slovácký řízek se v restauraci Rybníček konala už potřetí, tentokrát se však 7 soutěžících sjelo prakticky z celé Moravy. A nechyběla ani dvě skutečná esa – Kamil Hamerský, který už 15x dokázal zvítězit při pojídání knedlíků na Vizovickém Trnkobraní, a Radim Dvořáček, který soutěže podobného typu objíždí po celém světě.

03915-4.jpg

Hned od začátku soutěže bylo jasné, že zbytek startovního pole „urvali“ právě favorité Hamerský a Dvořáček. Obhájce loňského titulu, domácí kulturista Martin Cetkovský, i ostatní do sebe Sloní ucho z vepřové kýty soukali o poznání pomaleji. Víc odhodlání nakonec ukázal právě Radim Dvořáček a s jeho posledním polknutím se časomíra zastavila na čase 0:39:25.

03915-3.jpg

„Taktika byla krájet si maso na malé kousky, ale protože se nesmělo zapíjet, na konci jsem přece jen trochu bojoval. Cítím se dobře, ještě bych si klidně něco dal, ale raději sladké,“ usmíval se spokojený držitel titulu Slovácký řízek 2018.

03915-6.jpg

„Byl to výborný výkon, klobouk dolů. Tipoval jsem čas kolem tři čtvrtě hodiny, a to Radim překonal. Já bych raději kus masa vyměnil za pár švestkových knedlíků,“ ocenil svého rivala Kamil Hamerský, který nakonec zaznamenal čas 58 minut. Ostatní soutěžící Sloní ucho nepokořili. Kromě titulu Slovácký řízek 2018 získal Radim Dvořáček ještě originální triko a poukaz na 2 000 korun.

03915-1.jpg

Zdroj text a foto: Petra Kučerová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz